Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sebastian, Saimon, Sean. Mamička (35) si zobrala trojičky domov
Zdielať na

Sebastian, Saimon, Sean. Mamička (35) si zobrala trojičky domov

BRATISLAVA / Po piatich týždňoch si v utorok z bratislavskej univerzitnej nemocnice môžu rodičia odniesť domov predčasne narodené trojičky. Chlapci sa narodili 10. marca mamičke z Bratislavy (30).

Pôrodná hmotnosť Sebastiana, Saimona a Seana bola od 1 690 do 1 900 gramov. Päť týždňov sa o trojičky staral tím odborníkov novorodeneckej kliniky nemocnice na Antolskej ulici. "Úspešne sme zvládli vysoko rizikovú graviditu. Detičky sú už v stabilizovanom stave a rodičia si ich môžu odniesť domov. Sme vždy radi, keď sa to podarí,“ uviedla prednostka kliniky Darina Chovancová.

V troch pôrodniciach bratislavskej univerzitnej nemocnice príde podľa hovorkyne ročne na svet 8 000 detí, predčasne narodených je okolo 350 detí. Zdravotnú starostlivosť im poskytuje špecializované perinatologické centrum v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda, v ktorom úzko spolupracujú gynekológovia a neonatológovia.

Zameriavajú sa na poskytovanie zdravotnej starostlivosti rizikovým rodičkám pred pôrodom a po ňom. Pred trojičkami-chlapcami sa naposledy v Univerzitnej nemocnici Bratislava narodili trojičky v júni 2013. Boli to dievčatá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy