Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vyťahujte dáždniky, Veľká noc bude upršaná
Zdielať na

Vyťahujte dáždniky, Veľká noc bude upršaná

BRATISLAVA / To najlepšie už máme za sebou, aspoň to tvrdia meteorológovia. Veľkonočné sviatky neprinesú ani slnko ani príjemné teploty. Ak sa v pondelok šibači nevyzbroja dáždnikom či pršiplášťom, budú premočení viac ako dievčatá.

Alergikom sa uľaví

Počasie na Veľkú noc nás priklincuje k sedačkám a k televízoru. Šibači budú chodiť nielen s korbáčom, ale aj dáždnikom. Podľa meteorológov si viac vody tentoraz užijú muži. "Každý deň budú prehánky, bude veľa oblačnosti a vietor. Tento rok to na pekné sviatky nevyzerá," uviedol meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič.

Takéto predpovede mnohých nepotešia, poniektorí však predsa len majú dôvod na radosť. Alergici si môžu počas veľkej noci vydýchnuť a aj sa nadýchnuť s veľkou  úľavou. "Ten dážď zmije ten peľ, ktorý tam lieta a nie je v ovzduší," uviedol alergológ Peter Hruškovič.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Lyžiari si prídu na svoje

Keďže ľudia stále viac pred bláznivou polievačkou a šibačkou unikajú
na chaty a chalupy, v horách na svahoch bude vidieť aj lyžiarov. Snehové podmienky by sa mali počas sviatkov udržať. "V nižších polohách snežiť nebude, ale vo vyšších budú snehové prehánky," dodal Jurčovič.

Studenej vode sa na veľkonočný pondelok najmä na dedinách nevyhne takmer žiadne dievča. Kúpanie v takejto vode však môže byť príjemné iba ak tak pre ľadové medvede. "Na kúpanie je to málo, ale tých pár kvapiek každá žena vydrží," hovorí Peter Jurčovič. Nie len pár kvapiek ale poriadne mokro bude na cestách najmä v pondelok. Opatrnosť za volantom by preto nemala chýbať žiadnemu z vodičov.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy