Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Chopku sa už šibe, ale namiesto oblievačky zažijete guľovačku
Zdielať na

Na Chopku sa už šibe, ale namiesto oblievačky zažijete guľovačku

CHOPOK / na Chopku žijú asi dva týždne dopredu. Tatranci si vyrobili korbáče a následne udatné dievčatá v lyžiarkach naháňali a šibali. Avšak ušlo sa aj lyžiarom, aby boli aj oni celý rok pekní a vyšibaní.

Leštenie kraslice

Fašiangy, Turíce, avšak, kto nemá kožúška v Nízkych Tatrách, zima mu bude. Namiesto oblievačky však môže zažiť aj guľovačku. Poniektorí na Chopku na originálnu šibačku nezabudnú.

Všetko sa to začalo nevinne. Kraslica si sama prišla po kúpačov a tí sa o ňu postarali. Samozrejme tak, ako sa patrí. Leštili a drhli, len aby bola kraslica krásna. 

Šibač s korbáčom

Ako taká trpezlivá slovenská deva, Tatranec si dal námahu a plietol korbáče. Potom to s jedným z nich priamo na Chopku roztočil. Naháňal všetkých lyžiarov, ale doprial vyšibanie aj deťom. Ženy namiesto vody striekal voňavkou. "No, ale ty budeš smrdieť ako boľavá noha," zavtipkoval si šibač.

"Nikto to nečakal, posledné dni napadol na Chopku sneh. máme pripravenú najväčšiu veľkonočnú kraslicu, ktorou sa napríklad aj lyžiari môžu vyviezť na Chopok. Avšak aj peší turisti sa môžu premávať z jednej, ale aj z druhej strany na jeden lístok," konkretizuje hovorkyňa TMR Zuzana Fabiánová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy