Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ako chutí jarná lyžovačka na Chopku
Zdielať na

Ako chutí jarná lyžovačka na Chopku

JASNÁ / Milovníci lyžovania ešte nemusia odložiť lyže. Napriek tomu, že teploty na juhu Slovenska sa pohybujú okolo dvadsiatich stupňov, Nízke Tatry sú jedno z posledných miest, kde môžete zažiť dobrú jarnú lyžovačku, počas ktorej chytíte aj bronz.

Do konca apríla

Ešte pred pár týždňami sa lyžiari nezaobišli bez čiapok, teraz si niektorí rekreanti vystačia s tenkými jarnými vetrovkami. "Lyžovačka potrvá do Veľkej noci," odhaduje Silvia Artzová zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts.

"Je to typická jarná lyžovačka. Svah nie je ľadový, takže sa lyžiar môže pekne spustiť," hovorí návštevník strediska v Nízkych Tatrách. Podľa našich bratov Čechov to už nie je o lyžovačke, ale o relaxe. "Podniky sú prázdne, káva je dobrá."

Novinka pre ranostajov

Na Chopku sa striedajú viaceré národnosti. Ukrajinskí turisti minulý rok tvorili v hoteloch až polovicu klientov, dnes ich však na svahu hľadáme márne. "Na Ukrajine sa začala hlboká kríza, ľudia sa boja opustiť domovy," hovorí riaditeľ hotela Mark Blithsteyn, ktorý spozoroval nezvyčajné situačné momenty medzi Ukrajincami a Rusmi. "Ak sa ocitnú spoločne za jedným stolom, odsadnú si," smutne konštatuje. Región je pritom mimoriadne závislý na turistoch z Ukrajiny.

Jasná pripravila túto sezónu novinku pre milovníkov čerstvo vyratrakovanej trate. Z Chopka sa dá lyžovať už od 7:30. Tatranci sa inšpirovali v svetových strediskách. Fresh track lyžiarom ponúka jazdu na svahu ako úplne prvým. Prihlásiť sa treba deň vopred.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy