Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tatry ukázali najkrajší výhľad sezóny, tu sú snehové správy
Zdielať na

Tatry ukázali najkrajší výhľad sezóny, tu sú snehové správy

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Od pondelka sa v Nízkych Tatrách začala objavovať čeština. Po Rusoch, Poliakoch teraz naše hory obsadili aj Česi, ktorým sa začínajú prázdniny. A mali šťastie! V pondelok vraj boli najkrajšie výhľady tejto sezóny.

V Prahe výhľad nemajú

"Tie kopce sa nám veľmi páčia, rozhodli sme sa, že vás budeme kolonizovať," hovoria českí turisti. Čechom to rozhodne vyšlo, aj keď na Chopku fúkalo vietor, výhľady stáli za to.

Do susedných Čiech sme síce nedovideli, ale na dlani sme mali Vysoké a Západné Tatry, Liptovskú Maru a aj v diaľke Chočské vrchy. "V Prahe máme všetko- super pivo, skvelé ženy, ale takéto výhľady- také nemáme," priznávajú.

Sneh? Žiaden problém

Vraví sa, že Česi dosť riskujú na svahoch. "Nemám taký pocit, dlhé roky žijem v Demänovskej doline a Česi patria k najserióznejším, akých tu máme," tvrdí chatár.

"My taký krásny výhľad nemáme - samozrejme taký výhľad na horách- u nás máme iné veci," dodávajú turisti. V Jasnej je otvorených 28 km zjazdoviek. 10 červených pre náročných lyžiarov, 10 modrých pre menej náročných lyžiarov (rodiny s deťmi) a 1 čierna náročná zjazdovka. SNEHOVÉ SPRÁVY Z JASNEJ NÁJDETE TU.

Vo Vysokých Tatrách je prístupných viac ako 15 km zjazdoviek. 6 červených a 11 modrých. SNEHOVÉ SPRÁVY Z VYSOKÝCH TATIER NÁJDETE TU. Lyžuje sa aj na obľúbených svahoch a na perfektne upravených zjazdovkách: Interski, Esíčko a Turistická. VIAC TU.

Hlavná sezóna zmenila ceny skipassov, ktoré šli dole oproti top sezóne o 5 EUR. Tí, ktorí si svoj skipass kúpia cez internet na www.gopass.sk, ušetria ešte výraznejšie.

Facebook/TMR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy