Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Tatrách stavajú Čínsky múr
Zdielať na

V Tatrách stavajú Čínsky múr

POPRAD / Počasie konečne umožnilo na Hrebienku vo Vysokých Tatrách začať so stavbou impozantnej snehovej stavby, ktorá dostala názov Čínsky múr. Jeho úlohou ale nebude chrániť Tatry pred nájazdmi. Naopak, má ľudí lákať. Nás na tom zaujalo aj to, že nielen tento múr spája, aspoň symbolicky, Čínu a Tatry.

Ľudia budú môcť prechádzať

V Číne vyrábajú všakovaké veci, no my na Slovensku vyrobíme ich múr. " Vo štvrtok začíname stavať, nakoľko teploty, takže zapíname snežné delá a začíname snežiť," hovorí výkonná riaditeľka, región Tatry Lenka Maťašovská.

Múr v Číne má dĺžku okolo 8 000 kilometrov, so staršími časťami dokonca až 21 000, ten náš bude mať za 5 dní výstavby tiež úctyhodné parametre. "Celková dĺžka bude 60 metrov, výška 3 metre a ľudia sa po ňom budú môcť prejsť," dodáva Maťašovská. Snehu bude treba veľmi veľa. Vychádza to na 270 kubických metrov snehu. Keby to bol betón, tak asi 54 domiešavačov.

Začína to v piatok 31. januára

Celé to bude súčasťou blížiacej sa akcie, ktorá minulý rok slávila veľký úspech a očarila tisíce návštevníkov. Tatry Ice Master začína v piatok 31.1.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy