Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trnavčania pozor! Niekto rozhádzal po trávniku mäso s jedom
Zdielať na

Trnavčania pozor! Niekto rozhádzal po trávniku mäso s jedom

TRNAVA / Trnavská polícia dokumentuje rozmiestnenie pravdepodobne otrávených návnad na pozemkoch za obchodným domom Kaufland na okraji Trnavy. Na mieste policajti zaistili kúsky mäsových výrobkov, ktoré mohli byť kontaminované jedom. Zároveň územie strážili, aby sa tam nedostali ľudia, ani ďalšie zvieratá.

Podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej bolo poškodených osem psov, ani jeden zatiaľ neuhynul. Ich majitelia oznámili, že zvieratá mali krvavú stolicu a poškodenú pečeň.

Trnavská radnica upozorňuje ľudí, aby do tohto územia nechodili na prechádzky s deťmi, ani štvornohými miláčikmi. Podľa hovorcu mesta Pavla Tomašoviča bol v lokalite zaznamenaný zvýšený výskyt uhynutých vtákov a ďalších zvierat.

Nie je to ojedinelý prípad

Podobný prípad sa objavil v roku 2012 aj v neďalekej Nitre. Vtedy neznámi páchatelia po tráve vo viacerých častiach mesta rozsypali nebezpečnú otravu. Išlo pritom o miesta, kde sa venčia nielen psíky, ale hrávajú aj deti. REPORTÁŽ TU.

Za úhyn rýb môže kyanid

Začiatkom februára došlo v rieke Poprad k masívnemu úhynu rýb. Dnes je už jasné, čo ich zabilo. Zatiaľ neznámy páchateľ mal do vody vypustiť kyanid. Podľa hovorcu Slovenskej inšpekcie životného prostredia vo vode bolo dvadsaťkrát prekročené množstvo kyanidu. Spodné vody údajne ohrozené neboli, keďže jed bol vypustený do tečúcej vody. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy