Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Deti aj psíky v Nitre ohrozené! Na tráve je rozsypaný jed
Zdielať na

Deti aj psíky v Nitre ohrozené! Na tráve je rozsypaný jed

Obyvatelia Nitry pozor! Zatiaľ neznámi páchatelia rozsypali po tráve vo viacerých častiach mesta nebezpečnú otravu. Ide pritom o miesta, kde sa nielen venčia psíky, ale hrávajú aj deti. Dva psy sa už otrávili smrteľne...

Otrávil sa aj policajtov psík

Zatiaľ neidentifikovateľná otrava je rozsypaná po tráve vo viacerých častiach nitrianskeho sídliska Klokočina. Ide o ružové, zhruba centimetrové kusy jedu. Zjedlo ich už pritom niekoľko psov. Následne sa u nich objavili príznaky otravy. "Do piatich minút sa začal triasť a išla mu z úst pena," hovorí jeden z psíčkarov. "Psík zvracia, pena mu ide z pusy a strašne sliní. Má hnačku," popisuje príznaky veterinárka Lucia Radošovská.

Mestskému policajtovi aj istej slečne zo sídliska napokon milované psy skonali v náručí. "Po 20 minútach umrel v taxíku, než sme stihli prísť k veterinárovi." "Približne 15-20 minút od toho, ako niečo zjedol, sa stalo, že pes to nezvládol a uhynul." Otrávených psíkov je ale viacej, tých sa však zachrániť podarilo.

Ružová farba jedu láka deti

Jed v tráve pod oknami panelákov sa však nachádza aj naďalej. Mestskí policajti už lepia letáky a upozorňujú ľudí. Pozor si dávajte na ulici na Hôrke, okolo ulice Murániho a Kmeťovej.

Všetko nasvedčuje tomu, že niekto nenávidí psičkárov a takýmto spôsobom sa im chce pomstiť. Zrejme si však neuvedomuje, že otráviť sa môžu aj malé deti. Jed je totiž lákavej ružovej farby, takže by ho mohli ochutnať aj deti...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy