Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rodičia nevzali chlapca k lekárovi, mohol umrieť na otravu krvi!
Zdielať na

Rodičia nevzali chlapca k lekárovi, mohol umrieť na otravu krvi!

11 / ročný chlapec z Veľkej Idy si nepekne poranil zápästie. Rana sa zapálila a hrozila mu otrava krvi. Lackovi rodičia však boli ľahostajní a dieťa neodviedli k lekárovi. O to sa napokon postarala kamarátka a susedia.

Kamarátku Sabínku Lackove poranenie poriadne vystrašilo. Nestratila však duchaprítomnosť a celý prípad ohlásila na políciu.

Zranenie odhalili kamaráti

To, že s chlapcom niečo nie je v poriadku si všimli deti, ktoré sa spolu s ním hrali v parku. Zápästie mal opuchnuté a rana mu hnisala. "Na ruke mal takú veľkú čiaru," priblížilo dievčatko.

Lackovi rodičia boli v tom čase podľa slov susedov opití a tak o chlapca nejavili záujem. Matka tvrdila, že to nie je nič vážne a k lekárovi ho nevzala. "Povedala, že pôjde, ale až ráno," skonštatoval Lacko.

Chlapca odviezli do nemocnice

Sabínka napokon o Lackovi porozprávala policajtom. O chlapca sa postarali aj susedia, ktorí privolali záchranárov. "Dieťa bolo vystresované, zobrali ho do sanitky, asi hodinu tu stála sanitka, kým ho ukľudnili," povedala suseda Izabela Vojakovičová. Ako priblížila hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová, chlapec mal na ľavej ruke hnisavú ranu. S podozrením na infekciu ho záchranári previezli do košickej detskej nemocnice.

Ostatní súrodenci vyrastajú v domove

Podľa obyvateľov obce je Lacko 13. dieťaťom svojich rodičov. Takmer všetci jeho súrodenci vyrastali v detskom domove. Lacko žije v dome bez elektriny a vody, je špinavý a zanedbaný. Chceli sme sa stretnúť aj s jeho nezodpovednými rodičmi, doma sme ich však nenašli. "Jeho otec a mama dosť často pijú a kričia po ňom, bijú ho," tvrdí Sabina. Za pravdu jej dáva aj suseda rodiny, ktorá hovorí o častom hluku a kriku.

O prípad Lacka sa zaujíma aj polícia. Kontrétne obvinenie ešte nepadlo. Rodinu však budú sledovať a v prípade, že bude chlapec ohrozený sa zrejme do veci zapojí aj sociálka.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy