Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Trapas roka! Procházka nepodporil Kisku, Kňažko ani neprišiel
Zdielať na

Trapas roka! Procházka nepodporil Kisku, Kňažko ani neprišiel

BRATISLAVA / Kiska, Procházka a Kňažko mali na spoločnej tlačovej besede urobiť vyhlásenie k druhému kolu prezidentských volieb. Kňažko však neprišiel a Procházka nechal voľbu prezidenta na občanoch.

Kisku otvorene nepodporili

Neúspešní uchádzači o post hlavy štátu Radoslav Procházka a Milan Kňažko otvorene nepodporili občianskeho kandidáta Andreja Kisku, ako sa očakávalo. Kiska, Procházka a Kňažko mali na spoločnej tlačovej besede urobiť vyhlásenie k druhému kolu prezidentských volieb, v ktorých sa Kiska stretne s premiérom a kandidátom Smeru Robertom Ficom. Kňažko však na tlačovku vôbec neprišiel a Procházka sa obmedzil len na výzvu voličom, aby prišli voliť.

"Milan Kňažko sa ospravedlnil na poslednú chvíľu. Chcem sa mu poďakovať za to, že vyjadril plnú podporu mojej osobe v druhom kole,“ uviedol Kiska. Prečo Kňažko neprišiel aj osobne, Kiska nevysvetlil.

Kňažko tvrdí, že ako kandidát na prezidenta sa už ku všetkým témam aj zúčastneným osobám opakovane zrozumiteľne vyjadril. "Tieto moje vyhlásenia naďalej platia. Zároveň chcem apelovať na všetkých občanov, aby využili svoje právo a zúčastnili sa na demokratických voľbách. Prajem im šťastnú ruku," uvádza sa vo vyhlásení pre médiá Kňažko.

Procházka sa vyjadril dodatočne

Procházka, ktorý sa najskôr zdráhal predstúpiť pred mikrofóny novinárov, nakoniec aspoň vyhlásil, že voči voličom má dosť rešpektu na to, aby im odporúčal, koho majú voliť. "Je dôležité, aby si ľudia vybrali sami vlastnou hlavou podľa vlastného presvedčenia,“ povedal.

"Ja už som povedal, koho budem voliť. Nie je jedno, kto to bude a nie je jedno ani to, koľko ľudí si ho vyberie. Čím silnejší mandát nový prezident bude mať, tým silnejší bude jeho záväzok voči ľuďom. Ak chcete prezidenta, ktorý bude zaviazaný pre vás niečo reálne urobiť, príďte si ho sami vybrať," vyjadril svoj názor dodatočne po tlačovke na sociálnej sieti Radoslav Procházka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy