Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Tatrách otvorili zimnú sezónu! Lyžuje sa v Lomnickom sedle
Zdielať na

V Tatrách otvorili zimnú sezónu! Lyžuje sa v Lomnickom sedle

TATRY / V Tatrách dnes otvorili zimnú sezónu. Počujete dobre naozaj sa tam otvorila dnes po prvý krát počas tejto sezóny najstrmšia, najvyššie položená a najnáročnejšia zjazdovka. Málokto už veril, že si zalyžuje práve v Lomnickom sedle.

Dole zjazdovky dožívajú

"Najlepšie lyžovačka v bývalom Československu," hovorí lyžiar. Toto je jediné miesto v Tatrách , kde musia čakať na prírodný sneh. Trvalo to celú zimu, nasypalo ho dosť až teraz. Lyžiari boli vo vytržení a na lanovku čakali v dlhých radoch.

"Dole už zjazdovky dožívajú, ale toto je vynikajúca náhrada," hovoria športovci. "Posledné sneženie bolo veľmi výdatné, takže ja verím, že sa tu bude lyžovať až do Veľkej noci," tvrdí hovorkyňa TMR Lucia Fabiánová.

Kde iní končia, my začíname

Lyžiari a turisti si v Tatrách vychutnávali dve ročné obdobia, Jeden rozhovor sme urobili v zimnej atmosfére vo výške takmer 2 200 metrov a počas rozhovoru nám takmer odfúklo hovorkyňu.

O pár metrov nižšie sa počas dokonalej jari grilovali tatranské špeciality. "Tak lyžiari chcú si dobíjať energiu, tak si dávajú kalorickejšie jedlá ako je napríklad klobáska," hovorí šéfkuchár Ondrej Majerčák.

Najšťastnejší bol ale iný muž - vedúci prevádzky, ktorý má za sebou viac ako 40 sezón. A zazračné otvorenie lyžovačky pod Lomnickým štítom komentoval takto. "Kde iní končia, tak my začíname," povedal vedúci prevádzky Juraj Jancík.

Hlavná sezóna zmenila ceny skipassov, ktoré išli dole oproti top sezóne o 5 EUR. Tí, ktorí si svoj skipass kúpia cez internet na www.gopass.sk, ušetria ešte výraznejšie.

TMR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy