Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Gamblera fascinuje štrngot peňazí, hovorí psychológ
Zdielať na

Gamblera fascinuje štrngot peňazí, hovorí psychológ

SNINA / Pani Milka zo Sniny si peniaze nasporené na pohreb schovala do starého hrnca. Tisícky eur však napriek originálnej skrýši zmizli. Žena z krádeže podozrieva vlastného syna. Podľa nej je závislý od hracích automatov. Psychológ vraví, že gamblera okrem výhry fascinuje aj štrngot peňazí, ktorý chce znova a znova počuť...

Od detstva to vedela

30- ročný Jozef mal mame ukradnúť všetky peniaze, ktoré si roky šetrila na pohreb a odvtedy o ňom nikto nič nepočul. "On ich prehral na automatoch. On sa mi priznal, ja mu hovorím v tej zlobe - že by si zdochol, že by ti ruky vykrútili," hovorí pani Milka.

Takto sa okradnutá žena rozčúlila, keď so synom hovorila naposledy. Už niekoľko dní však nikto z rodiny netuší, kde sa nachádza. Pani Milka priznáva, že už v detstve videla, že s jej synom nie je všetko v poriadku.

Liečil sa zo závislosti

"Toľko som sa s ním natrápila, nachodila, osobitnú školu má. Veď on nevie vypočítať polovičku chleba a rohlíky, na všetko potrebuje kalkulačku. Ale na automaty a mobil je na jedničku," dodáva.

Jozef sa vraj už viackrát liečil zo závislosti na hracích automatoch, no nepomohlo mu to. Skončil na ulici. Mama sa nad ním po dvoch rokoch zľutovala a prichýlila vo svojom byte. No sekať dobrotu vydržal iba tri mesiace.

Veci dáva do záložne

"Začne si požičiavať peniaze, má obrovské dlhy. Keď mu už nikto nechce požičať, začnú miznúť veci z domácnosti, ktoré dáva do záložne," opisuje psychológ Marián Sirka.

Odborník vraví, že gambler nepociťuje ľútosť ani vtedy, keď ubližuje vlastnej rodine. "Keď vyhrá na tom automate a počuje štrngot peňazí, vtedy uňho dochádza ku psychickému uvoľneniu," hovorí Sirka.

Pani Milka už podala na syna trestné oznámenie. "Zatiaľ trestné stíhanie začaté nebolo, prebiehajú preverovacie úkony," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy