Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zlodej mal smolu, policajný pes ho chytil priamo pri čine
Zdielať na

Zlodej mal smolu, policajný pes ho chytil priamo pri čine

LEVICE / Priamo pri čine chytil policajný pes zlodeja, ktorý sa vlámal do strednej odbornej školy v Leviciach. Budova je zabezpečená proti krádežiam, takže policajti tam boli v priebehu pár minút. 35- ročnému mužovi nepomohol ani úkryt v šatni.

Pes - hrdina

Zlodej sa snažil pred policajtmi ujsť. Pes Cézar bol ale v pohotovosti a už za pár sekúnd votrelca vypátral. "Ten pes je naša nenahraditeľná pomôcka," povedal policajný kynológ z Levíc Ladislav Steinlíber. Zlodej mal údajne z policajného psa obrovský strach. "Kládol odpor, tak pes na neho útočil," vysvetlil Steinlíber.

"Po označení páchateľa služobným psom ma kolega psovod zaisťoval a ja som páchateľa spútal," opísal zásah policajt obvodného oddelenia Policajného zboru v Leviciach Martin Húska.

Vybral si zlú školu

Muž vypáčil okno na zborovni, a tak sa dostal do vnútra.  Mal ale smolu, škola je napojená na policajný pult centrálnej ochrany. "Do pár minút sme reagovali najskôr prišla hliadka z obvodného oddelenia a potom my," povedal Steinlíber.     

Zlodej po sebe v kancelárii zanechal spúšť, všetko porozhadzoval len preto, aby našiel peniaze. 35- ročného muža ale policajti vyrušili v najlepšom a z krádeže, tak nebolo nič. Krátko po zadržaní bol obvinený a hrozí mu dvojročné väzenie.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy