Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Ján (30) a Michal (37) chceli predať Ukrajincovi samopaly, mal byť agentom
Zdielať na

Ján (30) a Michal (37) chceli predať Ukrajincovi samopaly, mal byť agentom

SNINA / Polícia zverejnila oficiálne informácie k predaju samopalov pre istého Ukrajinca. V aute ich ukrývali dvaja muži zo Sniny. Ján (30) a Michal (37) môžu vo väzení skončiť až na osem rokov.

Nasadený agent

Nelegálny obchod so zbraňami mal prebehnúť na vopred určenom mieste. Dvaja Slováci sa mali s mužom, ktorý o sebe tvrdil, že je občanom z Ukrajiny, stretnúť v Humennom. Vraj mal záujem o kúpu zbraní, konkrétne o samopaly typu "škorpión".

Údajný Ukrajinec bol podľa našich informácií nasadený agent. "30-ročný Ján a 37-ročný Michal zo Sniny, prevážali v osobnom vozidle ukryté dva samopaly vz. 61 "Škorpión" aj so zásobníkmi," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. 

Hrozí im 8 rokov

Policajti z mobilnej a zásahovej jednotky z riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance ich zastavili v Závadke pri Humennom. "Pri odhalení skrýše v batožinovom priestore policajtom pomáhal aj špeciálne vycvičený policajný pes," dodala Baloghová.

Obaja muži už čelia obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Sudca ich podľa našich informácií poslal v super rýchlom konaní do väzby.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy