Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Podozrenie! Slováci mali predávať zbrane na Ukrajinu
Zdielať na

Podozrenie! Slováci mali predávať zbrane na Ukrajinu

HUMENNÉ / Chceli profitovať z toho, čo sa deje na Ukrajine? Slováci z východu mali v Humennom obchodovať so zbraňami. Samopal plánovali predať mužovi ukrajinskej národnosti. Ten mal byť ale nasadeným policajtom.

Prerátali sa

Dvaja Slováci sa mali v Humennom stretnúť s mužom, ktorý o sebe tvrdil, že je občanom Ukrajiny. Chceli mu predať samopaly, ktoré mali skončiť na Ukrajine. Tento nelegálny obchod však prekazili príslušníci hraničnej a cudzineckej polície. Nádejný kupujúci mal byť totiž nasadeným policajtom.

Na prípad je momentálne uvalené informačné embargo. "Ide o akciu Úradu hraničnej a cudzineckej polície, v tejto chvíli však nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej Republiky Denisa Baloghová.

Skončili vo väzbe

Muži mali podľa televízie JOJ pochádzať z okresov Snina a Humenné. Údajne sa mali skontaktovať s človekom, ktorý sa vydával za občana Ukrajiny a mal záujem o kúpu zbraní - konkrétne o samopaly typu "škorpión". Práve v momente, keď na dohodnutom mieste predávali tovar Ukrajincovi, mala zasiahnuť hraničná a cudzinecká polícia.

Muži mali byť následne vzatí do väzby. "Okresný súd v Humennom vzal obvinených do väzby kvôli obave páchania ďalšej trestnej činnosti," objasnil Okresného súdu v Prešove Michal Drimák. Obaja boli obvinení z trestných činov nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy