Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Člena okrskovej volebnej komisie zatkla polícia!
Zdielať na

Člena okrskovej volebnej komisie zatkla polícia!

NOVOSAD / Polícia odviedla v putách člena okrskovej volebnej komisie v Novosade v okrese Trebišov. Hliadku v uniformách privolal jej predseda, pretože väčšina členov komisie mala problém s tým, že ich kolega používa svoj súkromný notebook. Ten je teraz predmetom skúmania polície - muž je podozrivý z dvoch priestupkov.

Člen komisie: Cítil som sa ako zločinec

Vo volebnej miestnosti v Novosade zasahovala polícia. "Predseda komisie si musí urobiť poriadok vo volebnej miestnosti. Máte právo zavolať bezpečnosť. To som urobil," hovorí predseda okrskovej komisie Jozef Lechman. 

"Zaobchádzali so mnou ako so zločincom najhrubšieho zrna," hovorí člen okrskovej komisie Vladimír Seman. "Muž bol predvedený na policajné oddelenie za účelom podania vysvetlenia. Nakoľko pri predvádzaní kládol aktívny odpor, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky, " dodala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Išlo o reakciu na netradičnú evidenciu všetkých ľudí, ktorí prišli voliť. Člen komisie si do svojho súkromného notebooku uviedol ich meno a priezvisko a čas kedy tak urobili.

Konfliktnú situáciu museli riešiť až na najvyšších miestach. Stanovisko ústrednej volebnej komisie prišlo faxom. "Mohol s takýmito informáciami po dobu výkonu tejto funkcie nakladať, byť informovaný o tom, ktorý občan volil a ktorý nevolil. Ale po ukončení funkcie, po uzatvorení volebných miestností, po ukončení sčítavania hlasov. Takéto informácie mali zostať súčasťou volebnej dokumentácie," vysvetlila zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie Eva Chmelová. 

Chcel si preveriť svoje podozrenia

Konanie člena komisie vraj nebolo zábavkou z dlhej chvíle. Chcel si tak overiť svoje podozrenia z minulosti a iná možnosť neexistovala. Týkalo sa to sčítavania hlasov. "Už dlhšie sa venujem téme falšovania volieb. Mám viaceré podozrenia," dodal.

"Po vykonaní potrebných úkonov polícia túto osobu následne prepustila," povedal viceprezident Policajného zboru Slovenskej republiky Ľubomír Ábel.

Krajný západ pre Kisku, zvyšok Slovenska pre Fica. Aj tak by sa dali interpretovať výsledky prvého kola prezidentských volieb. Podrobný prehľad súboja všetkých kandidátov na post hlavy štátu NÁJDETE TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy