Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Sulík: Slovensko je bezvýznamná krajina, je jedno kto bude prezident
Zdielať na

Sulík: Slovensko je bezvýznamná krajina, je jedno kto bude prezident

BRATISLAVA / Líder strany SaS Richard Sulík je známy tým, že si servítku pred ústa nedáva. A tak sa stalo aj uplynulú noc vo volebnej centrále Radoslava Procházku. Toto je jeho vyjadrenie.

Sulík s Procházkom

"Mne je to v podstate úplne jedno, kto to bude reálne. To som prehnal. Slovensko je toto vo svete," povedal Sulík a prstami znázornil čo si myslí o Slovensku.

Richard Sulík strávil volebnú noc zo soboty na nedeľu v centrále Radoslava Procházku, ktorý na volebné výsledky čakal so svojimi hosťami v Košiciach. " no nie je to jedno. Mohlo by sa mu to vypomstiť v eurovoľbách, aby si ľudia nepovedali, že potom načo sa tam trepe, keď je to jedno," myslí si politológ Martin Klus. 

Sulík: Všetci lepší ako Fico

V pondelok sa Sulík rozhodol dementovať svoje vyjadrenie, ktoré malo byť vytrhnuté z kontextu. "Teraz zase klesá, jak ja mu doprajem," povedal Sulík pred tým ako sa rozhovoril o bezvýznamnom Slovensku. A kontext bol o tom, že dopraje jednému z kandidátov, ale prehru.

"Nebolo to tak. Bolo to, že Rado by bol super, ale keď nie on, tak aj Kiska bude lepší ako Fico," uviedol Sulík.

A na vyjadrenia typu hocikto iný len nie Fico z úst opozičných politikov  expresívne reaguje i samotný kandidát na hlavu štátu a premiér v jednej osobe. "Pravica hazarduje so Slovenskom. Keby sa do druhého kola dostal antikrist, tak oni by podporili jeho," povedal Robert Fico.

SaS: Smer je nebezpečný

Strana SaS už v noci, krátko po zverejnení neoficiálnych výsledkov zverejnila, že v druhom kole podporí Andreja Kisku. "Z hľadiska kvality verejného života je krajne nebezpečné, aby si Smer, strana zbohatlíkov a pochybných mecenášov, podriadila aj prezidentský úrad a získala tým takmer absolútnu moc nad životmi občanov," uviedol líder liberálov Richard Sulík. SaS zároveň vyzýva stranu Smer "a jej aktivistov v pozadí, aby sa zdržali špinavých praktík a umožnili obom kandidátom súťažiť v prostredí fair play".

Atmosféra vo volebnom štábe Radoslava Procházku bola optimistická, po zverejnení prvých priebežných výsledkov však klesla. "Z volieb som pochopiteľne sklamaný, ale to je dočasné, prejde ma to," vyhlásil neúspešný kandidát. Atmosféru vo volebných centrálach si pozrite TU. 

POZRITE SI OFICIÁLNE VÝSLEDKY VOLIEB.

POZRITE SI OFICIÁLNE VÝSLEDKY VOLIEB V JEDNOTLIVÝCH KRAJOCH.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy