Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vietor páchal škody! Vyvracal stromy a strhával strechy
Zdielať na

Vietor páchal škody! Vyvracal stromy a strhával strechy

BRATISLAVA / Silný vietor pod Tatrami, ale aj v južných okresoch stredného Slovenska. Popadané stromy, poškodené strechy, rozbité autá, pováľané prístrešky a bilboardy - toto všetko zachraňovali hasiči v priebehu len dvoch hodín.

Vietor vyvrátil stromy

Silnejší vietor neobišiel ani juh stredného Slovenska. Aj v týchto častiach smerovali výjazdy hasičov k prevráteným stromom, či poškodeným strechám.

Lučeneckí hasiči odstraňovali zlomený topoľ v centre mesta, pretože zablokoval cestu a poškodil oproti stojacu budovu. Ani nie o hodinu už smerovali do obce Boľkovce, kde bola cesta až na dvoch miestach neprejazdná. Tiež to zapríčinili spadnuté stromy.

Budova bez strechy

Silný vietor strhol strešnú krytinu na budove obecného úradu v Hrnčianskych Zalužanoch. Úrad v dnešný volebný deň slúžil ako volebná miestnosť, ale vietor priebeh volieb neovplyvnil.

"Príslušníci hasičského a záchranného zboru na území banskobystrického kraja vykonali do 18. hodiny celkovo 12 výjazdov v súvislosti s poveternostnou situáciou najčastejšie v okresoch Poltár, Brezno a Revúca," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ Banskej Bystrice Erik Piater.

Zhoršené počasie síce trvalo len pár desiatok minút, avšak škody, ktoré vietor napáchal, sa ešte stále vyčísľujú.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy