Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Osadník surovo zabil psa sekerou, potom ho zjedol!
Zdielať na

Osadník surovo zabil psa sekerou, potom ho zjedol!

GELNICA / Päť veľkých strážnych psov malo mať pod palcom poľnohospodárske družstvo v obci Hrišovce v okrese Gelnica. No zlodeji boli šikovnejší, ukradli ich. Nie nadarmo Spišiaci zvyknú hovoriť, že dnes už nestrážia psy nás, ale my psy.

Nezastaviteľní zlodeji

Počas noci zlodeji prestrihli železné reťaze, o ktoré boli psy priviazané. Nočný rozruch síce majiteľa vyhnal vonku, no vtedy mu nenapadlo, že by si zlodeji trúfli na čuvače, bernardína, nemeckého ovčiaka a rotvajlera. "Ja som večer vyšiel z domu, pretože štekali psy. Napriek tomu, že som mal baterku v ruke, nevidel som nikoho. Ale zlodeji tam už boli," hovorí majiteľ psov Michal Humeňanský.

Že mu psov ukradli zistil až ráno, keď našiel zničené reťaze. Okamžite mu bolo jasné, kde môže páchateľov hľadať. "Boli to rómovia," myslel si majiteľ ukradnutých psov.

Brutálna smrť zvierat

Tušenie sa potvrdilo, policajti v stredu ráno zatkli zlodejov. Potom s nimi hľadali pozostatky v neďalekom lese. Otrasný nález svedčí o krutej smrti zvierat. "Psov jeme. Ani nepočítam, koľko sme ich zjedli," priznal zlodej psov Vladislav Tulej. "Krompašskí policajti z prečinu krádeže obvinili 5 osôb z neďalekej osady," uviedol hovorca Krajskej polície Košice Alexander Szabó.

Pri hľadaní pozostatkov psov z družstva bolo nájdených aj niekoľko ďalších lebiek a koží zvierat. Tie svedčia o tom, že v osade sú tieto zvieratá na stoloch takmer vždy. "My psov aj kupujeme," dodal zadržaný zlodej psov. Policajti teraz skúmajú, či nedošlo aj k týraniu zvierat, keďže psy boli zabité po úderoch sekerou do hlavy a následným podrezaním.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy