Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Video škôlky. Keď rodičia sledujú deti online
Zdielať na

Video škôlky. Keď rodičia sledujú deti online

BRATISLAVA / Návrat do práce môže byt pre mamičky stresujúci. Jasle či škôlky v súčastnosti však ponúkajú rôzne vymoženosti, o ktorých sa nám doteraz ani nesnívalo. Okrem jazykových kurzov či športu môžu mamičky svoje ratolesti sledovať, online.

Firemné škôlky

Jasličkári kedysi sa s jasličkármi dnes rozhodne porovnávať nedajú. Doba pokročila a tejto sfére niekde ponúkajú deťom napríklad plávanie, angličtinu, inde zas umelý svah na lyžovanie. Čoskoro by mohli na Slovensku začať vznikať takzvané firemné škôlky, ktoré pôjdu z peňazí Európskej únie. Mamičky tak budú mať svoje deti naozaj blízko. "Budú to mini podnikové škôlky, ktoré by mohli plniť úlohu preto, aby sa mohli matky ľahšie zamestnať," uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter. Viac o firemných škôlkach nájdete TU.

Na Slovensku existujú zatiaľ len sporadicky. A tak škôlky a jasličky vychádzajú rodičom v ústrety ako sa len dá. Stále častejšie musia odchádzať mamičky do práce od čoraz menších detí. K pocitu bezpečia im môžu pomôcť napríklad online kamery umiestnené v jasličkách. POZRITE SI PRILOŽENÚ REPORTÁŽ.

Kontrola detí

"Rodič si môže takýmto spôsobom skontrolovať, či sa má jeho dieťa fajn. Tým pádom sú aj rodičia psychicky viac v pohode. Aj ich pracovná výkonnosť môže byť vyššia a aj zamestnávatelia sú radi," vysvetľuje spolumajiteľka škôlky Jarka Kholová.

Odísť od malého dieťaťa do práce nemusí byť pre každú mamu také jednoduché. Kamery im však umožňujú skontrolovať si, ako sa dieťaťu v škôlke darí. "Rodičia si v priebehu dňa môžu nahliadnuť, čo sa škôlke deje, ako sa ich dieťa hrá a ako papá. Rodič je potom spokojnejší," myslí si riaditeľka škôlky Lucia Tóthová.

Téme sa venuje reportérka Mária Ölvedyová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy