Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Babičku (74) prepadli dvaja muži, ukradli jej 14 000 eur!
Zdielať na

Babičku (74) prepadli dvaja muži, ukradli jej 14 000 eur!

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Do jedného z rodinných domov v Banskej Štiavnici sa za bieleho dňa vlámali dvaja maskovaní zlodeji. V dome prekvapili 74- ročnú dôchodkyňu. Všetko nasvedčuje tomu, že jej nechceli ublížiť a išli len po peniazoch.

Zlodeji v kuklách

Či sa zlodeji na miesto činu priviezli autom, alebo prišli pešo zatiaľ nevedno. Dostať sa cez bránu však nemali veľký problém. Dom síce nie je na úplnej samote, no je v kopci na odľahlejšom mieste, najbližší sused je vzdialený 300 metrov. Zlodeji s kuklami na hlavách a v tmavom oblečení sem vošli okolo ôsmej ráno. "Keby babku aj niekto dusil, škrtil a chcel zabiť, mohla by kričať. Aj tak by ju nikto nepočul," myslí si sused okradnutej ženy.

74- ročnej pani našťastie muži neublížili. Zatiaľ čo ju jeden strážil, druhý hľadal peniaze. Odniesli si so sebou tučný balík peňazí. "Krádežou a  poškodením páchatelia spôsobili škodu v celkovej výške viac ako 14 000 eur," upresnila hovorkyňa krajskej polície v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Polícia žiada o pomoc

Podľa informácii televízie JOJ muži ukradli aj náhradné kľúče od auta. Peniaze zrejme patrili synovi staršej pani,ktorý má v okolí niekoľko obchodov. Podarilo sa nám s ním telefonicky spojiť, no krádež komentovať nechcel. Zlodejov nikto nevidel. "V tom čase išli okolo dve autá, minimálne v jednom z nich museli byť páchatelia," myslí si jeden zo susedov. "Ja som nevidel žiadne auto, my sme v tom čase počuli len hlasy," dodáva ďalší sused.

"Prosíme občanov o pomoc. Ak v stredu ráno na Úvoznej ulici alebo v jej okolí spozorovali dve podozrivé osoby, ktoré boli v čiernom oblečení, aby nám to oznámili na telefónnom čísle 158,"
žiada o pomoc policajná hovorkyňa Mária Faltániová. V prípade že sa zlodejov podarí chytiť a vinu im aj dokázať hrozí im trojročné väzenie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy