Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
EXKLUZÍVNE. Premiér Róbert Fico skončil v nemocnici
Zdielať na

EXKLUZÍVNE. Premiér Róbert Fico skončil v nemocnici

KOŠICE / Premiér Róbert Fico skončil v nemocnici! Pri predvolebnom futbalovom zápase sa zranil a bol prevezený do miestnej nemocnice na traumatologické oddelenie. Má vážne poranenú nohu a nevyhne sa operácii.

Tri minúty pred koncom

Podľa exkluzívnych informácií TV JOJ sa Fico zranil tri minúty pred koncom zápasu bez toho, aby mu niekto úmyselne ublížil. Ihneď bol v bolestiach prevezený do Štátnej nemocnice v Košiciach, kde ho ošetrili.

Po lekárskej prehliadke je práve teraz na ceste do Bratislavy, kde sa nevyhne operácii. Podľa našich informácií má zranenú achillovku. "Hrali normálne, naraz padol," hovorí primátor Košíc Richard Raši. Ten ho priamo na mieste ošetril. 

Vyradený na viac ako mesiac

Záver odborníkov je jednoznačný, premiér Fico sa operácii nevyhne. "Bohužiaľ je to prasknutie Achillovej šľachy," dodáva Raši. "Je to úraz, ktorý je nutné ošetriť operačne," hovorí chirurg zo Železničnej nemocnice v Košiciach Ivan Maťúš.

"Ak si pacient roztrhne Achillovu šľachu, znamená to, že tá končatina je prakticky vyradená z aktívneho pohybu. Pacient s roztrhnutou šľachou sa nevie postaviť na špičku...," hovorí Maťúš. Fico sa na nohy nepostaví viac ako menej. "Po zošití šľachy je tam imobilizácia buď v sadrovej dlahe alebo potom sú špeciálne ortézy," dodal chirurg.

Stanovisko kancelárie premiéra

"Podľa predbežných informácií lekárov by mu špeciálna ortéza mala umožniť obmedzený pohyb. Pracovný program premiéra ako i zostávajúca časť predvolebnej kampane sa prispôsobia ďalšiemu vývoju jeho zdravotného stavu," uviedla vo vyhlásení hovorkyňa Róberta Fica Beatrice Szaboová.

Faul na Fica hitom internetu

Premiér Róbert Fico sa pri futbale nezranil po prvýkrát. V júni 2012 ho pri zápase na Úrade vlády, kde sa oslavoval Deň detí, sfauloval Tomáš. Premiér okamžite ostal ležať na zemi. Išlo o exhibičný zápas medzi vládou a chlapcami z detského domova v Bernolákove. ZÁZNAM TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy