Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Víkend v znamení zmeny. Pozrite sa, ako bude...
Zdielať na

Víkend v znamení zmeny. Pozrite sa, ako bude...

BRATISLAVA / V piatok sa Slovensko zabalí do oblačnosti a už okolo poludnia sa na juhozápade rozprší a do večera budeme potrebovať dáždnik na celom našom území. Teplo ale zostane, ako inak nazvať hodnoty od 6 do 11 °C, ale na východe okolo Stropkova, Sniny, či Sobraniec bude ešte teplejšie, až do 13 °C. Od nadmorskej výšky asi 1600 m bude snežiť.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Víkend bude upršaný a veterný

Víkendové dni budú aj oblačné, aj slnečné. V sobotu zamračené s dažďom, od asi 1000 m so snežením. Cez deň sa jemne ochladí na 4 až 10 °C. V sobotu na západe krajiny aj veterno. "V nedeľu sa od západu začne oblačnosť zmenšovať, na východe ešte môže slabo pršať, prípadne od 1200 m snežiť. V nedeľu sa teplota bude pohybovať od 5 do 11 °C," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Budúci týždeň prázdninujú deti západoslovenského kraja. A prázdniny ponúknu skutočne jarné počasie. Môžeme povedať, že od pondelka až do piatku bude zrána hmlisto, v priebehu dňa slnečno. Denná teplota od 6 do 12 °C.

Čím vyššie, tým lepšie

Lyžiarske strediská zažili nápor už tento týždeň a budúci týždeň  budú určite svahy praskať vo švíkoch. Lyžovať sa dá na takmer 90 miestach krajiny. Čím vyššie pôjdeme, tým vyššia je šanca na kvalitnú lyžovačku.

"Snehové delá budú v plnom prúde aj naďalej, pretože budúci týždeň sa vo výške 1500 m predpokladá teplota okolo 0°C," dodáva Jarošová. Takáto teplota umožňuje  umelo zasnežovať. Na horách  to vyzerá v prvej polovici týždňa na slnečné počasie, oblačnosť by mala začať pribúdať až ku koncu prázdnin.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy