Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Víkend bude opäť slnečný! Teplota sa vyšplhá na 12 °C
Zdielať na

Víkend bude opäť slnečný! Teplota sa vyšplhá na 12 °C

BRATISLAVA / Sobota bude slnečná. Zrána sa však môžu ešte objaviť hmly. Denná teplota dosiahne od 6 do 11°C, na severe a pri dlhšie trvajúcich hmlách budeme mať okolo 4°C. Vietor od juhu až juhovýchodu do 25, v nárazoch na západe okolo 55 km/h.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Naďalej bude svietiť slnko

Aj v nedeľu sa bude na nás usmievať slnko, ale v priebehu dňa sa začne viac a viac schovávať za oblaky a v podvečerných hodinách sa od západu objaví aj slabý dážď. Bude ale teplo, maximum v nedeľu bude od 7 do 12 °C, na severe okolo 5°C.

V predjarnom počasí budeme pokračovať aj v pondelok. V noci z nedele na pondelok zrážky na mnohých miestach krajiny, pôjde o dážď, až od 1500 m bude snežiť. Cez deň bude polojasno a naďalej teplo, od 5 do 11 °C.

Veľmi teplý bol aj rok 1998

"Ak sa vám zdajú víkendové teploty vysoké, máte pravdu. Je to netypické počasie na február, ale rekordy sú ešte vyššie. V roku 1998 bolo v Hurbanove 15. 2. nameraných až 19.4°C, v Poprade 10.2°C," vysvetlila meteorologička z Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Tento rok to u nás na rekordy počas víkendu nevyzerá, ale stále je to určite príjemnejšie počasie, ako napríklad na Britských ostrovoch, kde v sobotu čakajú opäť silný vietor a silné zrážky, ktoré tam ešte viac zhoršia povodňovú situáciu.

V USA sa zase z piatka na sobotu čaká v okolí New Yorku  od 15 do 25 cm nového snehu. Severnejší Boston sa môže už teraz zase pripraviť na nový sneh hrúbky až 40 cm.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

ISIFA

Súvisiace články