Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Osadníci v strede obce, za 30 €. Špina a smrad, tvrdia dedinčania
Zdielať na

Osadníci v strede obce, za 30 €. Špina a smrad, tvrdia dedinčania

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / Do známej historickej obce Kláštor pod Znievom (okres Martin) sa nasťahovali rómske rodiny. Prichýlil ich tu majiteľ pozemku Jaroslav Pyšný. Noví susedia však miestnym nie sú príliš po chuti.

Najprv to boli dve maringotky

"V sobotu prišla autobusom ďalšia skupina, ktorá sa tu ubytovala. Bolo to 5 dospelých a 6 detí," tvrdí majiteľka obce. Majiteľ pozemku vraví, že chcel len pomôcť ľuďom, ktorí nemali kde bývať. Najprv tu boli dve maringotky. Potom kúpil ďalšie dve s tým, že mu ich budú nasťahovaní obyvatelia splácať.

"Doniesol som ich sem z Turčianskeho Petra, nie za úmyslom niekomu ublížiť," hovorí Jaroslav. "Večer sa niekedy fakt bojím sám ísť von. Nevieme, čo máme od nich čakať," myslí si obyvateľ obce.

Parcelu chce predať

Okolo príbytkov majú už teraz pri maringotkách neporiadok. "Keď im teda dal to bývanie, mal to urobiť poriadne, aj hygienické pomery, a nie latríny, ako majú teraz," hovorí suseda.

Vlastník pozemku ale tvrdí, že jeho hlavným cieľom je parcelu predať. "Hľadám a prosím nejakého normálneho človeka, ktorý si tento pozemok v strednej časti kúpi, tak maringotky zaveziem týmto ľuďom tam, odkiaľ prišli," tvrdí Jaroslav.

Starosta vraví, že im nie je táto situácia ľahostajná, avšak podľa neho, aj keby samotná obec kúpila pozemok, nič by sa nevyriešilo. Miestni ľudia sa boja, že sa bude komunita rozrastať.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy