Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sládkovičovo sa premení na klobásové mesto
Zdielať na

Sládkovičovo sa premení na klobásové mesto

SLÁDKOVIČOVO / Tretia februárová sobota bude patriť milovníkom dobrého jedla. V Sládkovičove sa totiž uskutoční 7. ročník Klobásového festivalu. Okrem zabíjačkových špecialít sa bude 22. február niesť aj v duchu tradícii a skvelej hudby.

Začalo to mestskou zabíjačkou

Organizátorom tohto podujatia je Klobáskový klub, ktorému sa podarilo vyhrať 2. miesto na najväčšom klobásovom festivale v Békešskej Čabe. Toto podujatie sa im tak zapáčilo, že sa rozhodli kus z neho presunúť aj k nám na Slovensko.

"Začínali sme mestskou zabíjačkou, ktorú však už dnes organizuje mnoho miest a obcí. My sme sa rozhodli špecializovať sa na klobásy, ktoré sú typické pre tento región a sú našim kultúrnym dedičstvom," hovorí pán František Ruman, šéf OZ Klobáskový klub.

Súťaž vo výrobe klobásy

Okrem toho, že tu budete mať možnosť ochutnať rôzne zabíjačkové špeciality od výmyslu sveta, tak zároveň prebieha zápolenie družstiev vo výrobe mäsovej pochúťky – klobásy. 

Stretnú sa tímy zo Slovenska, Maďarska a Českej republiky, ktoré vytvoria priamo na mieste svoju vlastnú gastrotradíciu, ktorú im zanechali ich rodičia či prarodičia. Porota hodnotí nielen chuť a vzhľad samotnej klobásy, ale aj prezentáciu už spomínaných ľudových zvykov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy