Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Nitrianska bitka rozhádala prokurátorov
Zdielať na

Nitrianska bitka rozhádala prokurátorov

BRATISLAVA / Bitka pred nitrianskym podnikom rozhádala prokuratúru. Generálny prokurátor si minulý týždeň vzal na paškál pomery na nitrianskej prokuratúre. Zaujímavé však je, že podriadení mu neostali nič dlžní.

Upozornenie: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Prokuratúra pochybila

Vyzerá to tak, že vyjadrenia generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára počas minulotýždňového zasadnutia Ústavnoprávneho výboru príliš nevoňajú. V tomto prípade sa jedná o útok pred nitrianskym barom VIAC TU.

Generálny prokurátor počas svojho vystúpenia pred poslancami odsúdil prácu na Okresnej prokuratúre, ktorá podľa jeho názoru v tomto prípade pochybila. "Pani prokurátorka, a to je veľká tragédia, ja nemienim tu nikoho kryť, videla spisový materiál prvý raz 29.1," tvrdí Čižnár.

Kvalitu stanoviska nehodnotí

To sa ale nepáči zase zamestnancom Okresnej prokuratúry v Nitre, ktorí sa už v pondelok nechali počuť vo svojom stanovisku. "Otázka vyvodenia prípadnej disciplinárnej zodpovednosti voči obom prokurátorkám je toho času predčasná. V prípade vykonávania dozoru nad dodržiavaním zákonnosti v menej závažných trestných veciach nie je vylúčené, že si prokurátor vyžiada vyšetrovací spis, respektíve je mu policajtom predložený aj po uplynutí niekoľkých mesiacov," uvádza sa v stanovisku, ktoré poskytol hovorcaKrajskej prokuratúry Ján Ludva pre denník SME.

Zareagovala teda aj nadriadená, teda generálna prokuratúra. Podľa jej hovorkyne Jaromír Čižnár naďalej trvá na svojom vyjadrení. "Generálny prokurátor opodstatnenosť a kvalitu stanoviska krajskej prokuratúry nehodnotí, pričom z tohto stanoviska možno len tušiť pracovné návyky na Okresnej prokuratúre v Nitre," dodáva hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Generálny prokurátor sa pritom nechal počuť, že na svojich vyjadreniach trvá. Rovnako aj naďalej chce robiť na prokuratúre v Nitre, ľudovo povedané, poriadky a prokurátorky za ich pochybenia nechať potrestať. "Uložil krajskému prokurátorovi v Nitre prijať opatrenia a v nadväznosti na tieto opatrenia, rozhodne o ďalšom postupe," dodáva Predajňová.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy