Polojasno
22°
Bratislava
Telo babičky (†93) znetvorili potkany na patológii vo Zvolene
Zdielať na

Telo babičky (†93) znetvorili potkany na patológii vo Zvolene

ZVOLEN / Rodina pani Výbošťokovej vo štvrtok vo zvolenskej nemocnici zažila šok. Telo nebohej 93-ročnej ženy na patológii obhrýzol hlodavec, stopy sú po celej tvári. Hoci sa nemocnica rodine ospravedlnila, príbuzní už prípad oznámili na polícii.

Vyzerá ako príšera, hovorí vnučka

"To sa nedá ani opísať, ako sa cítim. Ja som si zapamätala babičku tak, ako ležala v nemocnici. A keď som teraz videla jej fotky, to je strašné. Vyzerá ako príšera," hovorí so slzami v očiach vnučka nebohej ženy Anna Bartošová. "Ako teraz môžem ukázať rodine takú znetvorenú tvár," pýta sa dcéra nebohej Anna Bartošová.

93-ročná mama pani Viery zomrela vo Zvolenskej nemocnici, zradilo ju srdce.  Rodina chystala pohreb. Šok prišiel keď pre telo nebohej dôchodkyne prišli na patológiu pracovníci pohrebnej služby. "V pohrebnej službe pracujem 6 rokov. Poslednú dobu nám nosili telá nebohých, ktoré boli tiež poškodené," povedal pracovník pohrebnej služby Ľubomír Šumný. Ako dodala Viera Výbošťoková, telo jej matky napadli buď myši alebo potkany.

Telo znetvorené hlodavcami

Príbuzní pritom videli dôchodkyňu krátko pred smrťou. Fotografie z patológie ich prekvapili. Stopy po uhryznutí hlodavcami mala nebohá žena po celej tvári. "Má zdeformovaný nos, ústa, pery. To telo sa už na moju starkú nepodobá. Spoznala som ju už iba podľa vlasov," opisuje hrozný pohľad Anna Bartošová.

Telo bolo uložené na patológii vo zvolenskej nemocnici, kde sa k nemu zrejme dostal hlodavec. Nemocnica sa už rodine ospravedlnila. "Veľmi nás táto vzniknutá situácia mrzí. Využili sme všetky technické zabezpečovacie prostriedky, aby takáto situácia nenastala. Pozostalým sa ospravedlňujeme," uviedla hovorkyňa zvolenskej nemocnice Marta Csergerová.

Rodina musí odložiť pohreb

Rodina sa s týmto nepochopiteľným prípadom zmieriť nevie, obrátila sa preto aj na políciu. "Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre prečin hanobenia mŕtveho. Do vyšetrovania bude zavolaný aj znalec z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou," poskytla vyjadrenie hovorkyňa krajskej polície Banská Bystrica Mária Faltániová.

Rodina teraz musí odložiť pohreb. Milovanú matku a starú mamu budú môcť príbuzní pochovať až po súdnej pitve. Kedy to ale bude dnes nikto nevedel presne povedať. "Ako teraz môžeme na pohrebe otvoriť truhlu, aby sme sa s ňou rozlúčili," pýta sa Anna Bartošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy