Jasno
19°
Bratislava
Muži odmalička túžia po vojenskom aute, za 213 eur je vaše
Zdielať na

Muži odmalička túžia po vojenskom aute, za 213 eur je vaše

BRATISLAVA / Chceli by ste mať doma vojenské vozidlo UAZ? Žiadny problém. Ministerstvo obrany sa ich totiž zbavuje, a tak sa môže dostať do rúk kohokoľvek. Exkluzívne pre televíziu JOJ rezort obrany potvrdil podrobnosti o ich predaji. Budete prekvapení.

Zaplatíte maximálne 264 eur

"Cena vojenského vozidla UAZ sa pohybuje v rozpätí od 213 do 264 eur," informuje hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Čítate dobre. Avšak niektoré sa podarilo predať až 6 násobne drahšie. Bežne je na jeden kus aj 12 záujemcov. Najprv ich ponúkajú obciam. Zadarmo.

"Zatiaľ ho máme necelý týždeň, ale v budúcnosti ho chceme využívať na verejnoprospešné práce. Prevážať náradie ako kosačky, hrable. Pri čistení či už cintorínov, ktoré patria do našej správy, či už miestnych komunikácií," tvrdí starostka obce Košariská Anna Abramovičová.

Na klímu ale zabudnite

Zabojovať oň však môže aj verejnosť. A to v prípade, že žiadna obec neprejaví záujem. Predalo sa takto 60 kusov za 4 roky. Momentálne sa nedraží, no tento rok sa určite bude.

Výbava sa s dnešnými potrebami nedá ani porovnať. Na klímu rovno zabudnite. Dokonca keby ste si chceli v lete otvoriť okno, musíte najprv odmontovať časť dverí. "UAZ má iba štvorstupňovú prevodovku," dodáva vojak Michal Kordoš.

20 až 24 litrov na sto kilometrov. Toľko benzínu spotrebuje spomínaná štvorkolka. Pohon predných kolies sa prepína ručne. Stovka je zároveň jeho maximálnou rýchlosťou.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy