Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
30 sekundový pracovný pohovor? A prečo nie!
Zdielať na

30 sekundový pracovný pohovor? A prečo nie!

BRATISLAVA / Vedeli ste, že na to, aby ste zmenili svoj život k lepšiemu, máte iba 30 sekúnd? Vraj práve pol minúty rozhodne o tom, či dostanete prácu svojich snov, získate peniaze na Váš projekt alebo ohúrite človeka, ktorý stojí pred vami. Pripravte sa!

30 sekúnd niekomu stačí, inému nie

30 sekundový hyperrýchly pohovor sa nazýva aj elevator pitch, čo znamená aj jazda výťahom! Musíte sa predať skôr, ako zastaví na poschodí, kde vystupuje vaša budúcnosť. Máte iba jeden pokus a maximálne 30 sekúnd!

"Ak sa zachovali správne, job dostali. Ak nie, boli out," hovorí personalista Tomáš Perlovský. "Je to váš prvý dojem," potvrdila manažérka ľudských zdrojov Zuzana Kuchtová. 

Dôležité je všetko! Správny postoj, silné stisnutie ruky aj oblečenie! Vyložiť všetky esá na stôl môže byť plus, ak sa uchádzate o miesto v nočnom bare. Pri akejkoľvek inej pracovnej pozícii platí - viac látky, menej doplnkov, úsmev a rozvaha. Plynie vám čas. "Prídem pripravený na stretnutie, kladiem správne otázky, nehrám žiadnu hru," dodáva manažérka ľudských zdrojov.

Čo treba za 30 sekúnd povedať?

30 sekúnd nerozhoduje o živote a smrti, ale môže rozhodnúť o tom, či dostanete možnosť povedať viac. V tých niekoľkých krátkych vetách nemusí byť celé Vaše CVčko, ani všetky veľké plány na 20 rokov dopredu. Stačí meno, čosi o Vašej praxi, dosiahnutých úspechoch a plánoch, niekoľko silných stránok a veľmi veľký záujem posúvať sa ďalej. Musíte ich presvedčiť, že to oni potrebujú Vás! "Tak, ako sa pripravujete na pracovný pohovor, je dôležité pripraviť sa aj na týchto 30 sekúnd," doplnila Kuchtová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy