Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti vrátili Mariánovi zhabaný Mustang, nepojazdný a zničený
Zdielať na

Policajti vrátili Mariánovi zhabaný Mustang, nepojazdný a zničený

BRATISLAVA / Pred časom nás zaujal prípad muža, ktorému polícia zaistila luxusného Mustanga. Dôvodom bolo podozrenie, že auto bolo kradnuté. V policajnej garáži stálo tri mesiace. Polícia majiteľovi klenot predsa len vrátila aj s nechceným darčekom. V aute sa vraj udomácnili hlodavce. Navyše, auto je momentálne nepojazdné a majiteľ má problémy s jeho evidenciou.

Poškodený Mustang

"Príslušnému dopravnému inšpektorátu bol zaslaný návrh na vyradenie vozidla z evidencie v súlade s cestným zákonom," uviedla hovorkyňa krajskej polície Bratislava Karina Považanová.

Vzácny Mustang sa tak zrejme nebude dať legálne využívať. Dôvodom sú výsledky expertízy, podľa ktorých identifikačné štítky z VIN číslom vykazujú znaky pozmeňovania. Okrem toho auto dostal Marián v zanedbanom stave, na motore bolo napríklad myšacie hniezdo.

Stopy po mačkách

Okrem toho ani nenaštartovalo a musela poň prísť odťahovka. Celé bolo zapadnuté prachom, na ktorom bolo jasne vidieť stopy po mačkách. Polícia však auto majiteľovi vrátila v stanovenom čase, ale bez tabuliek s evidenčným číslom. "Vozidlo mám dva roky. Mám od neho faktúry, prešlo českou odhlasovacou stanicou na Slovensko a prešlo aj slovenskou kontrolou," neskrýva hnev majiteľ auta Marián.

V prospech poškodeného Mariána rozhodli české justičné orgány, ktoré si samotné zaistenie auta vyžiadali. Tie napokon dali súhlas aj na vrátenie majitelovi. "Vzhľadom k tomu, že bola vykonaná metalografická expertíza, odpadol ďalší dôvod na zaistenie tohto vozidla," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Bratislava Vladimír Javorský.

Vzácne auto

V takej výbave akú má Mariánov Ford Mustang Schelby, je len 500 kusov na svete. Jeho špecifické doplnky sa na voľnom trhu nedajú kúpiť. "Moje vozidlo dostáva prestížne ocenenia a je to naozaj vzácny kúsok," hovorí majiteľ.

Doviezli ho z Ameriky, cez Španielsko, Česko až k nám. Aj tam je ďalší rozpor. Americká legislatíva nevyžaduje, aby VIN číslo bolo razené aj na samotnom vozidle. "Z tohto dôvodu nemožno predpokladať zistenie skutočného alebo pravého VIN čísla, teda identifikáciu tohto vozidla," dodal Vladimír Javorský.

Auto chcú vyradiť

Či bude Mustang vyradený z evidencie dopravný inšpektorát rozhodne po preštudovaní spisu. Vôbec ale nie je isté, že sa tak stane. Ak by predsa len..."falošná identita, pod ktorou bolo toto vozidlo prihlásené na Slovensko nebola legálna, preto je nutné vrátiť sa k pôvodnej identite tohto auta," uviedol hovorca ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa.

Presné podmienky na opätovné zaevidovanie tohto vozidla rezort dopravy zatiaľ nevie. Na to potrebuje všetky doklady od Mustangu ako aj výsledky policajnej expertízy. "Takéto prípady treba riešiť individuálne," dodal Kóňa.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy