Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajti zhabali autá, majitelia nič nevedia
Zdielať na

Policajti zhabali autá, majitelia nič nevedia

HRUŠOVANY / Pred tromi mesiacmi robili policajti raziu v autobazáre v Hrušovanoch pri Topoľčanoch. Zobrali odtiaľ všetky autá. Ľuďom, ktorí ich tam dali na predaj, vraj nikto nič nepovedal. Mnohí dodnes netušia, kde autá sú, a kedy im ich vrátia. Podľa advokáta porušili policajti zákon. Majitelia áut použili ešte tvrdšie slová. Podľa nich im ich policajti ukradli.

Policajti zhabali autá

Jeden z majiteľov auta, Peter, priviezol svoje auto do auto bazáru s tým, že ho tam predá. Zhabali ho policajti. "Sú to tri mesiace. Dodnes nemáme žiadne doklady o vzatí veci, nikto nás nekontaktoval. Netelefonoval nám," hovorí majiteľ auta Peter.

Do autobazáru zavítal asi dva týždne potom ako ho sem odovzdal. Neveril vlastným očiam. Našiel tu len prázdny dvor. Jediné čo sa dozvedel bolo, že autá odviezli policajti. "Zobrali všetko a nikoho nekontaktovali. Auto mi zmizlo, v podstate mi policajti ukradli auto," hovorí.

Začal teda pátrať, kde sa jeho auto nachádza. Zistil iba to, že bolo zabavené počas akcie národnej kriminálnej agentúry. Pán Peter však nie je jediný. "Nemám auto, nemám peniaze, neviem, kde je auto," hovorí ďalší z majiteľov.

Právnik: neštandardný postup

"Prekvapuje ma takýto postup polície, pretože ak autá brali, mal byť na to príkaz prokurátora," uviedol advokát Ján Kanaba. Podľa právnika je takýto postup polície neštandardný. Majiteľom áut mali dať vedieť o tom, že im vzali ich majetok v čo najkratšom čase. "Oni mi vzali môj majetok, nepodpísali sme žiaden protokol, nespísali sme v akom bolo stave, koľko kilometrov," hovorí majiteľ auta.

"Vzhľadom k tomu, že je vozidlo predmetom znaleckého skúmania, o vydaní veci rozhodne vyšetrovateľ až po ukončení znaleckého dokazovania," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Mali zadržať majiteľa bazáru

Podľa našich informácií polícia zadržala majiteľa autobazáru, ktorý sa mal údajne dopustiť trestnej činnosti. "Všetky autá boli legálne. Tam neboli žiadne pochybnosti o nejakom zásahu," hovorí vedúci autobazáru.

"Žiadam o navrátenie auta späť, veď to, či pochádza z trestnej činnosti sa dá zistiť za jeden deň,"
hovorí majiteľ auta. Ľudia, ktorým bezdôvodne zhabali autá strácajú trpezlivosť. Podľa advokáta sa môžu brániť a podať žalobu na vrátenie svojho majetku. "Treba sa obrátiť na inšpekciu ministerstva a podať žalobu," dodáva Ján Kanaba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy