Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. Drogová razia v Seredi
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. Drogová razia v Seredi

SEREĎ / Mesto Sereď bolo kedysi vychýrené ako drogový raj. V piatok večer tam znova zasahovala desiatka policajtov. Vykonávali razie v podnikoch. Kolóna áut sa presúvala mestom krátko po 11-ej hodine večer. Cieľ bol vopred určený.

Alkohol, drogy, cigarety

V priebehu pol hodiny colníci v spolupráci s policajtmi skontrolovali 3 podniky. Akcia bola zameraná na alkohol, cigarety a drogy. Mestskí policajti so štátnymi zároveň kontrolovali pitie alkoholu mladistvými.

Potom nastúpili colníci so špeciálne cvičeným psom na vyhľadávanie drog a zároveň kontrolovali pravosť alkoholu. "Colníci kontrolovali a preverovali pôvod a spôsob nadobudnutia alkoholu, označovanie...," uviedla hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.

Miesto nebolo vybrané náhodou

Ani v jednom z podnikov neprišlo k porušeniu zákona a ani daňových predpisov. Toto dobre známe mesto zrejme nebolo vybrané náhodou. Všetky veci, ktoré sa v nočných hodinách kontrolovali, totiž kedysi boli na dennom poriadku. Len pred dvomi rokmi policajti zadržali 52-ročného Taliana so sicílskej drogovej mafie.

Ten do našej krajiny vozil aj s ďalšími osobami kokaín. Talianski policajti u neho našli takmer 4 kilogramy drogy. Začiatkom novembra minulého roku zase v jednom z bytov Seredi zadržali dílera pervitínu a marihuany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy