Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajti ma vyhodili z Mustangu a zobrali mi ho, hovorí Marián
Zdielať na

Policajti ma vyhodili z Mustangu a zobrali mi ho, hovorí Marián

BRATISLAVA / Marián, ktorý si splnil sen kúpou vzácneho auta Ford Mustang Shelby je v úplnom šoku. Policajti mu ho totiž zo dňa na deň zobrali. Najprv mu však vraj povedali, že to bude len taká krátka kontrola VIN čísla na počkanie. Keď muž zistil, že na počkanie to nebude a auto tak skoro asi neuvidí, do očí sa mu tlačili slzy.

Vyhrážky policajtov

"Policajti ma vyhodili z auta, úplne som bol odstavený. Bol som v maximálnom strese, je mi z toho úplne do plaču," hovorí majiteľ zaisteného vozidla.

Poškodený muž chcel s políciou spolupracovať. Keďže rátal, že pôjde o rýchly úkon prišiel aj s chorým malým synom. Keď nechcel auto opustiť, nakoniec mal čeliť vyhrážkam hliadky. "Syn šiel so mnou len preto, lebo sa chcel previesť na aute. To, že sme ním išli posledný krát, som synovi ani nepovedal," dodáva majiteľ.

Podozrivé auto

Vzácny Ford Mustang Shelby stojí už šiesty deň v policajnom areáli proti vôli jeho majiteľa. Problémom ale nie je len jeho zaistenie ale aj to, že policajti údajne poškodeného neinformovali o dôvodoch tohto kroku. Polícia sa však bráni.

"Majiteľ vozidla bol pred samotným zaistením oboznámený s meritom veci a dôvodom zaistenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Bratislava Katarína Považanová. "Podľa názoru českých justičných orgánov, je dôvodné podozrenie, že auto pochádza z trestnej činnosti," dodal hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Vladimír Javorský.

Vzácne auto z Ameriky

Ide pritom o jedinečné 4 ročné auto, ktoré bolo dovezené z Ameriky, cez Španielsko, Česko až k nám. V takejto verzii je len 500 kusov na svete. Polícia koná na základe požiadavky Čechov. Zvláštne je však to, že až 2 roky po kúpe Mariánom.

"To auto získava ocenenia, je to vzácny kúsok,"
hovorí Marián. Má špecifické doplnky nekúpiteľné na voľnom trhu. Jeho majiteľ pri prepise s ním absolvoval všetky nutné kontroly. "Každé auto pri dovoze prechádza kontrolou originality. Pokiaľ je problém, auto berú už pri kontrole," hovorí svedok kúpy vzácneho auta.

Auto mu môžu zhabať

Čo sa týka zaistenia vozidla zákon je na strane polície. Môžu tak urobiť v prípade podozrenia, že auto bolo kradnuté alebo ním bola spáchaná trestná činnosť. K dispozícii majú aj veľkorysú lehotu. Majiteľovi by mali auto vrátiť až do uplynutia 90 dní. A to je aj prípad vzácneho vozidla Ford Mustang Shelby. "Pokiaľ sa zistí, že motorové vozidlo pochádza z trestnej činnosti, alebo bolo získané trestným činnom, vozidlo bude zhabané," hovorí občiansky právnik Milan Ficek.

Pri horšej alternatíve sa môže vrátiť aj späť do Česka. Z toho má Marián veľký strach. Logicky mu to ale nesedí. "Nekúpil by som si vozidlo na ktorom bol páchaný trestný čin, keď je také výnimočné," dodáva nešťastný majiteľ. "Vyšetrovatelia by nemali čakať a nevykonávať úkony, ale mali by situáciu rýchlo riešiť," myslí si občiansky právnik Milan Ficek.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy