Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
RADY OD POLÍCIE: Ako sa nenechať okradnúť!
Zdielať na

RADY OD POLÍCIE: Ako sa nenechať okradnúť!

BRATISLAVA / Každoročne polícia vyzýva, aby sme si počas týchto dní dávali dvojnásobný pozor nielen na cestách. Počas dušičiek sú za volantmi aj sviatoční vodiči. A v okolí cintorínov aj sviatoční zlodeji. Stačí chvíľka nepozornosti a máte po kabelke, nehovoriac o veciach v autách.

V aute si nič nenechávajte

O krádežiach na cintorínoch vie svoje aj Michaela. V minulosti jej ukradli kabelku so všetkými dokladmi. Aby si ich vybavila naspäť, musela pár dní behať po úradoch. Odvtedy si dáva na svoje veci veľký pozor. "V aute v kufri mám len menej dôležité veci," hovorí Michaela.

Menej dôležité pre Vás, môže byť viac dôležité, či skôr lákavé pre zlodeja. V aute si preto nič nenechávajte. Na návštevu cintorína si so sebou zoberte len nevyhnutné veci. "Z auta by ste si mali zobrať aj batoh," radí preventistka Krajskej polície Bratislava Ľubica Dankovičová.

Rady od polície

Policajti počas minulého roka len v hlavnom meste zaznamenali 8 prípadov krádeží a 25 prípadov krádeží z osobných automobilov. Preto tu je zopár rád od policajtov. Nenoste peňaženku v zadnom vrecku. Tašku majte na očiach a nenechávajte ju voľne položenú. Kabelku nenoste na ramene, ale v ruke. Pri prechádzaní cez cestu buďte pozorní.

Počas dušičkového večera netreba podceňovať slabú viditeľnosť, ľudia by si mali zadovážiť reflexné prvky.Medzi ľudmi, ktorí nosia reflexné prvky na oblečení a tými, ktorí nie, je obrovský rozdiel. "Teraz je už veľmi skoro tma a chodci sú ohrozenou skupinou ľudí na cestách," dodala Ľubica Dankovičová. "Pri zníženej viditeľnosti sú občania povinný nosiť na sebe prvky s reflexného materiálu," upozornil hovorca Krajskej polície Michal Szeiff.

Téme sa venuje reportér Ján Baček. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy