Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po Vinodole sa túlali bojové psy, obyvatelia mali strach
Zdielať na

Po Vinodole sa túlali bojové psy, obyvatelia mali strach

NITRA / V dedinách v okolí Nitry sa potulovali dva bojové psy. Zvieratá boli vystresované a odvážni dedinčania ich odchytili a privolali pomoc. Po smrtiacom útoku na 95-ročnú ženu, majú ľudia z takýchto psích tulákov strach.

Túlavé bojové psy

"Behom jedného dňa sme mali nahlásených už dvoch bojových psíkov, ktorí sa pohybovali bez majiteľa," hovorí zástupca útulku z Nitry František Kubíček. "Bola vyľakaná," hovorí o jednom zo psov obyvateľ Vinodolu.

Mladá sučka pobehovala pri rieke, kam domáci chodia na prechádzky. Muži z blízkeho družstva ju pre istotu zahnali k nim do dvora. "Dostala nažrať, napiť. My tu chováme psov strážnych, bolo o ňu postarané," hovorí obyvateľ Vinodolu.

Majiteľ sa ozval

"Jedná sa o sučku polročnú Kane Korzo," hovorí zástupca útulku. Táto sučka bola začipovaná a majiteľov sa podarilo nájsť okamžite. Tí však nedvíhajú telefón a poputuje do útulku. Zviera sa správalo pokojne. Majiteľ, ktorému ušla sa napokon ozval asi po dvoch hodinách a sučku si odviezol domov.

Kríženca bojového plemena našli v lese v Cabaji Čápore. Psík, ktorý nemal ani čip skončil v útulku. "Možnože niekto zareaguje, že mu ušla, mala byť začipovaná," hovorí Kubíček.

Pri strete so psom neprovokujte!

Pokiaľ sa stretneme na ulici s bojovým psom, odborníci radia, aby sme neprovokovali. Môže totiž ľahko ublížiť. "Treba sa vyvarovať očnému kontaktu. treba obchádzať to zviera akoby si ho ani nevšímal a nerobiť prudké pohyby," dodáva Kubíček.

15. januára zabil Americký stafordšírirsky teriér 95-ročnú ženu. Zakusol sa jej do krku a ona vykrvácala. Pes mal podľa našich informácií patriť vnučke panie Rozálie. REPORTÁŽ TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy