Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vandali zničili milovanú fontánu Michala (84), ten zložil neskutočnú báseň
Zdielať na

Vandali zničili milovanú fontánu Michala (84), ten zložil neskutočnú báseň

UDAVSKÉ / Chceli sa odfotiť pri fontáne, no výsledkom je, že 7-tonový kolos sa im podarilo zničiť. Pre ľudí z malej dedinky Udavské (okres Humenné) je to veľká pohroma. Istý 84-ročný obyvateľ obce k tejto udalosti dokonca zložil báseň.

3 500 eur pokuta

"Sme sa chceli pri tom len fotiť. Ani sme sa nestihli vyšplhať. Chytili sme sa toho a to spadlo," opisuje situáciu Jakub. Traja chlapci a ich kamarátka sa ku všetkému priznali. So starostom sa aj dohodli, že asi 3 500-eurovú škodu zaplatia.

84-ročný pán Michal napísal o tejto fontáne celé ódy. Hovorí, že mu pripomínala zjav z rozprávky o Tisíc a jednej noci. "Najskôr vandali prezreli, autá na ceste nestáli, okolie fontány prázdne, podmienky aktu zásadné," recituje Michal.

Viac ako sedem ton

"Bolo dosť peklo doma, ešte dobre, že sa nikomu nič nastalo," dodáva Jakub. Fontána má totiž viac ako sedem ton. Po páde betónových tanierov má jeden z mladíkov bolesti chrbtice. Vážnejšie zranenia sa im našťastie vyhli.

"Polícia v Koškovciach začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci, za čo páchateľom hrozí až 3-ročné väzenie," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. Osud štvorice mladých ľudí má teraz v rukách prokurátor. Trestný čin môže byť prekvalifikovaný na priestupok.

TV JOJ

Súvisiace články