Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Rybačka vo fontáne. Ulovte si svojho kapra
Zdielať na

Rybačka vo fontáne. Ulovte si svojho kapra

Poprad je zrejme jediným mestom na Slovensku, kde si kapra môžete vyloviť priamo z fontány. Bez tohto zvyku si už Podtatranci predvianočný čas ani len nevedia predstaviť. V centre mesta si tak pláva asi tona rýb a k dispozícii budú až do vypredania zásob.

Vo fontáne budú vianočné kapry plávať dovtedy, kým z nej nezmizne posledný kus. Zásoby sa tu totiž nedopĺňajú a záujem je obrovský. Kaprov si sem chodia loviť nielen Popradčania. "Prišli dokonca až ľudia z Banskej Bystrice, aby si vylovili kapra," hovorí predavač kaprov Matúš Šmelko.

Z fontány chutia lepšie

Voda je vo fontáne neustále filtrovaná a kapry si v nej plávajú nielen počas dňa. "Sú tu aj v noci, ale samozrejme my si ich strážime," hovorí Šmelko. Podľa miestnych obyvateľov kapry chutia lepšie ako z obyčajnej kade. "No isteže. Je to také krajšie, u sú ako keby v prírode," hovorí obyvateľ Popradu.

Vylovil si kapra vlastnými rukami

Fantázii sa pri love medze nekladú a ak budete mať chuť, možete sa inšpirovať odvážlivcami, ktorí si svojho kapra vylovili netradične. "Sme tu mali takého extrémistu, ktorý skočil bosý do vody a vylovil si kapra vlastnými rukami," dodáva predavač.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy