Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lyžiarska sezóna je v plnom prúde, len sneh chýba
Zdielať na

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde, len sneh chýba

TATRY / Lyžiarske strediská prežívajú veľmi ťažkú sezónu. Teraz sa pozrieme do viacerých lyžiarskych stredísk a začneme ako inak vo Vysokých Tatrách. Zaujímavé je - že hoci je tam snehu menej - úrazov je viac.

Svahy sú upravené

Na svahu Interski prevládajú jazyky z východu. Počasie je priam dokonalé, ibaže vôbec nie januárové. Opäť plusové teploty, napriek tomu sú svahy veľmi slušne upravené.

Veľa ľudí znamená aj viac úrazov. "Zaznamenali sme v strediskách, v ktorých slúžime, oproti minulému roku nárast asi o 40 percent," informuje predseda DZ THS Jaroslav Švorc. Do istej miery je to spôsobené klientelou z východu Európy.

V Jasnej je otvorených 21 zjazdoviek

O čo slabšie lyžujú, o to majú viac odvahy. Na svahu vidieť oteckov, mamičky s deťmi, pričom celá rodina ledva udržiava rovnováhu. "Lyžiari by mali byť viac ohľaduplní, na svahu nie sú sami," dodáva Švorc.

Ani v Nízkych Tatrách na Perinbabu nespoliehali. Kým pekne mrzlo, zasnežovali. Teraz sú teploty nad nulou a zasnežovať sa nedá. "V stredisku Jasná máme 21 zjazdoviek otvorených," tvrdí hovorkyňa strediska v Jasnej Zuzana Fabiánová. Aj tu počuť najmä ruský jazyk. 

Téme sa venuje  reportér Jožo Kubáni. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy