Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ľuboško (1) sa narodil v kríkoch bezdomovkyni. Zriekla sa ho
Zdielať na

Ľuboško (1) sa narodil v kríkoch bezdomovkyni. Zriekla sa ho

PRIEVIDZA / V septembri 2011 prežili prievidzskí mestskí policajti zásah, na ktorý nezabudnú do konca života. Na svet priviedli malého chlapčeka. Jeho mama bezdomovkyňa porodila v kríkoch za mestom. Bez pomoci policajtov by to nezvládla. Chlapčeka sa však zriekla. Ľuboška sa našťastie ujali jeho starí rodičia. Hoci majú obaja podlomené zdravie, starajú sa oňho najlepšie ako vedia.

Ľuboš sa narodil v kríkoch

Ľuboško sa narodil za mimoriadne dramatických okolností. Nebyť jeho starých rodičov, bol by skončil v detskom domove. Ľubošova mama, ktorá je bezdomovkyňa, ho priviedla na svet v kríkoch nad Prievidzou. Asistovali jej mestskí policajti. "Ženu sme našli, ako ležala na paplóne. Pýtali sme sa jej, či jej niekto ublížil. Odpovedala, že jej vytiekla plodová voda, " spomína Jozef Halaška z Mestskej polície v Prievidzi.

Ľubošova mama prehlásila, že sa oňho starať nechce. Vrátila sa na ulicu. O chlapčeka sa začali starať jeho starí rodičia. "Nebolo to jednoduché rozhodnutie, za chvíľu mám 60. Neľutujeme to. Robí nám radosť a máme ho radi," hovorí starý Ľubošov starý otec Štefan Krajčír.

V opatere starých rodičov

Starí rodičia sa Ľuboša ujali napriek tomu, že majú podlomené zdravie a vychovávajú aj syna ich druhej dcéry. Aj tá skončila na ulici a chlapca sa zriekla. Marcel má 12 rokov a chodí na osemročné gymnázium.

"Som šťastní, že ma babina a dedo vychovávajú, lebo keby si ma nevzali, bol by som v detskom domove," vysvetľuje Marcel. Neľutujem, veď ich máme radi, sú naše slniečka," dodáva stará mama Lýdia Krajčírová.

Zachránili ich

Krajčírovci vychovali päť detí. Namiesto oddychu sa teraz 24 hodín denne venujú Ľuboškovi a Marcelovi. "Ľuboš poslúcha ako všetky deti. Najstarší syn Marcel nám robí tiež radosť, dobre sa učí," hovorí Štefan Krajčír.

Ich dcéry sa o chlapcov nezaujímajú. Dali prednosť alkoholu a životu na ulici. Krajčírovci sa o nich starajú ukážkovo. Radšej nedoprajú sebe, akoby malo chlapcom niečo chýbať. "Máme tri pôžičky, zdĺžili sme sa kvôli deťom. Nemôžeme a nechceme im povedať, že nekúpim ti to, to sa nedám," dodal Štefan Krajčír.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy