Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozor! V okolí Banskej Bytrice má jazdiť auto a lákať deti na cukríky
Zdielať na

Pozor! V okolí Banskej Bytrice má jazdiť auto a lákať deti na cukríky

LUČENEC / Čierna Fabia s bratislavskou poznávacou značkou. Tak na toto auto si vraj majú dávať pozor najmä deti. Posádka z neho údajne láka školákov na cukríky. Informácia sa medzi rodičmi v banskobystrickom kraji rozšírila rýchlosťou blesku. Treba sa niečoho obávať?

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Poplach v banskobystrickom kraji

"Telefonicky sme obdržali informáciu od polície, že máme upozorniť žiakov na čiernu Fabiu poznávacej značky BA 808 AC, ktorej posádka vábi deti na sladkosti do auta," hovorí riaditeľka lučeneckej základnej školy Eva Marková.

Riaditeľka základnej školy o tom okamžite informovala svojich žiakov prostredníctvom školského rozhlasu a upozornila ich na možné nebezpečenstvá.

S touto informáciou však prišli domov ďalšie tisícky detí v banskobystrickom kraji. "Proste deti sa vyľakali. Mali veľký strach a bojíme sa aj my. Je to dosť nebezpečné, keď sa o toto jedná," hovorí stará mama jedného zo žiakov Božena Čonková.

Rodičia sa boja o ratolesti

Rodičov to pochopiteľne vystrašilo a informácia sa začala šíriť aj po sociálnych sieťach. Jedna z materských škôl zavesila na svoju nástenku dokonca aj plagát. Ten zdieľali stovky ľudí, ktorí sa boja o svoje ratolesti. "Chytili sme v prvom rade paniku. každé dieťa, ktoré sa o tom dozvedelo sa teraz bojí čierneho auta. Veľmi si strážime deti a vlastne bez dozoru ich ani nepúšťame," hovorí vystrašená matka.

Zisťovali sme teda, ako vznikla táto informácia a či je dôvod na paniku. Policajná hovorkyňa potvrdila, že zatiaľ majú nahlásený iba jeden takýto prípad a to nie z Lučenca, ale zo Žarnovice.

Čo presne sa tam ale stalo, zatiaľ preverujú. Urobili však všetky potrebné opatrenia. "Prostredníctvom operačného strediska boli o veci vyrozumené aj ďalšie policajné hliadky v banskobystrickom kraji," uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Auto zatiaľ nenašli

Následne informovali ostatné školské zariadenia. Preverovali aj čierne auto s uvedenou ŠPZ-kou. "Doposiaľ nebolo stotožnené žiadne vozidlo, ktoré by bolo nejakým spôsobom podozrivé, či totožné s uvedeným vozidlom," dodala Faltániová.

Bez ohľadu na tento prípad by však mali všetci rodičia svojim deťom pravidelne dohovárať, aby sa nerozprávali s cudzími ľuďmi osamote a v žiadnom prípade si od nich nič nezobrali.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy