Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti hľadali bežca (27), on medzitým popíjal v krčme
Zdielať na

Policajti hľadali bežca (27), on medzitým popíjal v krčme

BANSKÁ BYSTRICA / S baterkami v rukách behali desiatky policajtov po kopci Urpín nad Banskou Bystricou. Neskoro v noci hľadali strateného bežca, ktorý sa po tréningu nevrátil domov. Rodina mala oňho strach, nevedeli sa mu dovolať na mobil niekoľko hodín.

Po behu šiel s kamarátmi na pivo

V teréne boli neskoro v noci desiatky policajtov. S baterkami v rukách prečesávali lesné chodníčky na Urpíne. Práve tam si bol 27-ročný Banskobystričan zabehať, no rodina sa s ním nevedela niekoľko hodín spojiť.

Muž na telefonáty neodpovedal, no práve na Urpíne jeho mobil lokalizovali policajti. Kuriózne rozuzlenie čakalo na policajtov v mužovom byte. Práve tam ho totiž po pár hodinách našli. Po tréningu nešiel rovno domov, ale s kamarátmi sa zastavil na pivo. Vystrašiť však stihol celú rodinu.

Podobné pátrania sa konali aj v minulosti

Ne je to jediná akcia, kde hlavného aktéra napokon našli v krčme. Pred rokom postavil do pohotovosti záchranárske zložky 48-ročný muž z Brusna. Brehy Hrona vtedy dokonca prehľadávali hasiči. Hľadaný muž zatiaľ nič netušiac sedel v krčme s vybitým mobilom. Všetko spustila sms, v ktorej písal manželke, aby sa postarala o deti.

Ešte kurióznejšie bolo pátranie po bratoch, ktorý boli neďaleko Zvolena na hubách. Vraj videli medveďa a obaja sa tak vystrašili, že každý utiekol domov inou stranou. Podarenú dvojicu napokon policajti našli pri pive. Oslavovali úspešný únik pred medvedími pazúrmi.

Hoci pátracie akcie končia aj takto úsmevne, ani jedno oznámenie neberú policajti na ľahkú váhu. Náklady za pátraciu akciu nájdená osoba neplatí. Inak je tomu v prípade, že ide o žart či poplašnú správu. Vystreliť si takto z polície sa nevypláca. Hrozí totiž za to súd aj sankcia.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy