Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podvod s pozemkami v Bratislave, tu je záznam ako dôkaz
Zdielať na

Podvod s pozemkami v Bratislave, tu je záznam ako dôkaz

BRATISLAVA / Podvodníčka ponúkala lukratívne nájomné byty za zlomok ceny. Vystupovala v mene magistrátu Bratislavy. Poškodených je asi 50 ľudí, ktorí jej za sprostredkovanie bytov zaplatili spolu asi 200-tisíc eur. Na nahrávke táto žena hovorí, že vie sprostredkovať lacné pozemky na okraji hlavného mesta.

Konexie, atraktívne ceny nájmov

Blanka na nahrávke vystupuje sebavedomo. Popri vybavovaní nájomného magistrátneho bytu za pár tisíc eurovú zálohu, ponúka záujemcovi, že mu zabezpečí aj stavebný pozemok cez spojku na magistráte Bratislavy. 

"Existuje pozemok za Bratislavou, kúsok za Slovnaftom, smerom na Rovinku, dáva sa na 99 rokov do nájmu," vyplýva zo zvukového záznamu sprostredkovateľky.

Blanka sa chváli aj dobrými konexiami na magistráte. Menuje konkrétnych ľudí, ktorí majú výhodný prenájom na meste vybaviť. Záujemca totiž chce na okraji mesta postaviť autoservis a potrebuje voľný pozemok.

Blanka mu ponúka tiež atraktívne ceny nájmu. "Je to za 1 euro za mesiac," hovorí sa ďalej v nahrávke. Podmienkou je, aby sa záujemca o pozemok prihlásil do elektronickej aukcie a dal peniaze v obálke.

Mesto: Ide jednoznačne o podvod!

Mesto tvrdí, že ide o jednoznačný podvod. "Ide jednoznačne o podvod so snahou vylákať finančné prostriedky," vraví riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Magistrát už v septembri podal trestné oznámenie v súvislosti s podvodmi s nájomnými bytmi, ktoré ponúkala táto istá žena. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci podvodu," vraví hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

K oznámeniu najnovšie zrejme pribudnú aj nekalé obchody s pozemkami. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila, no podľa našich informácií preveruje, či mala podvodníčka aj spojku na magistráte.

Na kšeftárku s bytmi a pozemkami len na súde v Petržalke evidujú desiatky starých exekúciií od rôznych nebankoviek. Napriek tomu si Blanka  nepochopiteľne stále užíva slobodu. Trvalý pobyt má nahlásený na Úrade Starého mesta, ako bezdomovec. Najnovšie sa opäť narýchlo presťahovala. Jedno zo svojich luxusných áut prepísala na svojho strýka a telefónne čísla strieda ako ponožky.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy