Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kauza bankomatovej mafie. Dvoch podozrivých prepustili
Zdielať na

Kauza bankomatovej mafie. Dvoch podozrivých prepustili

BRATISLAVA / Dvaja údajní členovia bankomatovej mafie sú na slobode. Muži, označení políciou za členov gangu, ktorý vytrhával bankomaty, už opustili vyšetrovaciu väzbu. Umožnila to banálna chyba sudcu.

Úradovali v okolí Serede

V rokoch 2010 a 2011 vytrhávali muži v kuklách pomocou terénnych automobilov bankomaty zo stien budov či z podláh nákupných centier. Centrom ich vyčíňania bola Sereď a neďaleké okolie. Odtiaľto vyrážali na svoje bankomatové útoky.

Policajti bankomatovú mafiu rozbili. V rukách kriminalistických expertov skončili autá, ale aj všetko ostatné, čo k svojim nájazdom potrebovali. Od kovových ježkov na prepichovanie pneumatík až po rušičky GSM signálu. Pozatýkali všetkých podozrivých.

V súčasnosti stále prebieha proces so siedmimi členmi tejto skupiny. Dvaja z nich sa však minulý týždeň ocitli na slobode. Vyzerá to tak, že pod prepustenie dvojice zadržiavaných môže jedna banálna chyba Bratislavského okresného súdu. Obvinení muži sa totiž odvolali voči svojmu zadržiavaniu vo väzbe. Rozhodovať mal Krajský súd. Ten okresný mu ale nestihol spis doručiť včas.

"Obvinených prepustil z väzby na slobodu nakoľko nebolo právoplatne rozhodnuté o väzbe do uplynutia už predtým predlžovanej lehoty väzby v prípravnom konaní," uviedol hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Vinníka zrejme potrestajú...

O tomto verdikte zatiaľ na prokuratúre a ani na polícii oficiálne nevedeli. Hovoriť preto o ňom nechceli. Ozývajú sa však obyčajní ľudia, ktorým takéto slovenské procesné chyby bijú do očí.

Vyzerá to ale tak, že tentoraz táto procesná chyba neostane bez povšimnutia. Zaujíma sa už o ňu aj samotný minister spravodlivosti. "Požiadal predsedníčku Okresného súdu I., aby sa touto vecou zaoberala," potvrdila hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy