Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
AUTENTICKÝ ZÁZNAM. Nálety na komáre vystrašili sídlisko
Zdielať na

AUTENTICKÝ ZÁZNAM. Nálety na komáre vystrašili sídlisko

BRATISLAVA / V stredu sa v hlavnom meste začali postreky proti komárom. Liedadlá s chemickou látkou lietali veľmi nízko, priamo nad obytnými domami či sídliskami. Na týchto miestach sa však denne pohybujú malé deti. Rodičia sa preto obávajú o zdravie svojich ratolestí. Nevedia, či ísť v najbližších hodinách či dňoch s dieťaťom na ihrisko je bezpečné alebo nie.

Už v skorých ranných hodinách sa nám mailom ozvali niektorí z obyvateľov jedného z bratislavských sídlisk. Na záberoch vidieť, že lietadlá s postrekom lietali priamo ponad obytnú zónu.

Látka je vraj po dopade neškodná

Oprávnene teda mnohí chcú vedieť či látka, ktorú lietadlá rozprašovali do vzduchu je zdravotne nezávadná. Firma, ktorá tento postrek realizuje, nám potvrdila, že tento typ látky zabíja iba dospelé jedince vo vzduchu a pri dopade na zem je už neškodná.

Oslovili sme aj ministerstvo hospodárstva, po ktoré spadá takzvané Centrum pre chemické látka a prípravky. Práve toto centrum vraj postrekovú látku schválilo. Rovnako ako aj úrad verejného zdravotníctva.

Správu budeme aktualizovať!

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

James Jordan

Súvisiace články

Najčítanejšie správy