Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ľudí v okolí Piešťan vystrašilo zemetrasenie!
Zdielať na

Ľudí v okolí Piešťan vystrašilo zemetrasenie!

Na Slovensku sa triasla zem! Kusy nábytku v pohybe a rinčiace sklo večer vystrašili obyvateľov obcí v piešťanskom okrese. Ľudia tvrdili, že otrasy cítili aj na vlastnom tele! A že to určite nebol iba zlý pocit v kombinácii so strachom, nám dnes potvrdili viaceré observatóriá. Slovensko skutočne zasiahlo zemetrasenie.

Epicentrum v Chtelnici

Vibrovali okenné tabule, nábytok a stoličky, na ktorých sedeli. Na tele cítili chvenie. Celé to trvalo asi minútu.  Na vlastnej koži to zažili najmä obyvatelia obce Chtelnica, kde podľa oficiálnych údajov bolo epicentrum. Trasenie cítili aj obyvatelia okolitých obcí, napríklad v Dechticiach a Dolnom Lopášove.

Malé zemetrasenie bez škôd

Podľa seizmológov predbežne išlo o lokálne zemetrasenie s magnitúdou hodnoty 1,8, čo sa považuje za slabé zemetrasenie. Zrejme aj preto žiadne vážne škody neboli nahlásené.  

Podľa seizmológov nejde o nič nezvyčajné

Slovensko v tomto roku zasiahli  už minimálne tri zemetrasenia.  V marci vystrašilo ľudí na Záhorí zemetrasenie s magnitúdou 2,8, ktoré ich o polnoci vyhnalo z postelí. V domoch sa ozývalo rinčanie okien a nábytku.  V máji pocítili chvenie zeme s magnitúdou 2,2 obyvatelia dedinky Továrne, v okrese Vranov nad Topľou. No a začiatkom júna sa zem triasla aj pod Tatrami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

google.maps

Súvisiace články

Najčítanejšie správy