Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vatikánsky kňaz: Anjeli existujú, ale nemajú krídla
Zdielať na

Vatikánsky kňaz: Anjeli existujú, ale nemajú krídla

BRATISLAVA / Možno ani netušil, akú búrku reakcií svojimi vyhláseniami vyvolá po celom svete. Dnes to riešia hádam všade. Vatikánsky kňaz totiž povedal, že anjeli nemajú krídla.

Anjeli sú ako slnečné svetlo

Sú miesta, kde podobizeň anjela môžete vidieť denne. O to viac sú zarážajúce slová, ktoré vyšli z úst vatikánskeho kňaza, otca Renza Lavatory, že anjeli krídla nemajú. Podľa jeho názoru skutoční anjeli nie sú vo viditeľnej forme. Sú vraj ako slnečné svetlo, ktoré sa na vás odráža cez krištáľovú vázu.

V tomto s ním súhlasia aj naši kňazi. "Duchovné hodnoty si ľudia nemôžu predstaviť inak ako obrazným vyjadrením. Krídla znamenajú ľahkosť. Anjel s mečom neznamená, že je bojovník - ale že rozdeľuje dobro a zlo," myslí si katolícky kňaz Marián Gavenda. 

Anjel znamená poslaný

To, že anjela zobrazujeme ako ľudskú bytosť s krídlami, malo vzniknúť na základe skúseností a stretnutí ľudí s ním. "Anjel znamená poslaný. Čiže bol to ten, ktorý priniesol posolstvo a niekedy sa to dá aplikovať aj na človeka, ktorý priniesol posolstvo. Je to vnútorný zážitok, ktorý nevieme opísať," dodáva kňaz.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy