Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Povianočné výpredaje sa začali. Ušetriť môžete desiatky eur!
Zdielať na

Povianočné výpredaje sa začali. Ušetriť môžete desiatky eur!

BRATISLAVA / Na druhý sviatok vianočný väčšina obchodov zostala ešte zatvorená. Viacerí tak odchádzali sklamaní. S niektorými ženami to vraj bolo na nevydržanie. Obchodníci si za začiatok vianočných výpredajov zvolili až piatok.

Väčšina obchodov bola 26. zatvorená

Slováci si v piatok prišli do nákupných centier urobiť druhé Vianoce. Šaty, ktoré pôvodne stáli necelých 30 eur teraz kúpite za 6. 70 eurový kabát zlacnel o viac ako polovicu. Pôvodná cena 6 eurovej mikiny bola 26 eur.

Spokojní sú zákazníci ale aj predajcovia. "Obchod určite nepredáva pod nákupnú cenu," myslí si spotrebiteľský analytik Ľubomír Drahovský. Veľkým lákadlom však neboli iba zľavy. Ľudia očakávali nákup bez tlačenice a dlhých radov pri pokladniach. Čakal ich tam však presný opak.

V niektorých obchodoch to vyzeralo dnes tak, že tam dávajú tovar zadarmo. Podľa analytika však najväčší nával zákazníkov obchody ešte len čaká. "Mesto je pomerne vymreté. Tak vyzerajú aj nákupné strediská a tak vyzerajú aj výpredaje. Zaujímavé to bude po 6. januári," dodáva analytik.

Darčeky kupujeme aj v ročnom predstihu

Mínus 75 percent a viac! To sú ceny, za ktoré sa Američanom oplatí aj bojovať. Kupovať veci vo výpredaji vôbec nie je hanba, ale rozumná investícia. Hračky, nadčasové farby a strihy oblečenia, parfémy, šperky alebo elektrospotrebiče pokojne môžete nakúpiť v predstihu, dobre ich schovať a podarovať až na budúci rok! Vianoce Vás tak vyjdu od 30 až do 70 percent lacnejšie.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články