Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Špina po sviatkoch. Pozrite sa, ako to vyzerá na sídliskách
Zdielať na

Špina po sviatkoch. Pozrite sa, ako to vyzerá na sídliskách

KOŠICE/BRATISLAVA / Vianoce boli naozaj "štedré." Aspoň podľa toho, čo sa nachádza pri smetiakoch na sídliskách. Bezdomovci z Košíc pri nich nachádzajú zvyšky jedál, ale aj darované veci. Kým v Košiciach ľudia nemali už na prvý sviatok vianočný kam vyhadzovať odpadky, v Bratislave to bolo inak!

Špina pri kontajneroch v Košiciach

Košičanom by sa teraz hodila jarná brigáda. Sú to desiatky sťažností z každého rohu mesta. Vo firme, v ktorej majú odvoz smetí na starosti, tvrdia, že pohotovosť mali aj na Štedrý večer. Problém bol ale v niečom inom.

"Ľudia parkovali aj tak, že autami blokovali kontajnery. Preto sa tam naša technika nevedela dostať k týmto stanovištiam a nevedela vykonať odvoz smetia," vraví hovorca spoločnosti na odvoz odpadu v Košiciach Roland Banhegyi. 

"Mesto Košice bude komunikovať so spoločnosťou, ktorá je v tomto meste zodpovedná za zber a odvoz komunálneho odpadu. Budeme robiť všetko preto, aby sa táto situácia čo najskôr vyriešila," potvrdila hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Linda Šnajdárová. 

V Bratislave je pri smetiakoch čisto

Na rozdiel od košických smetiarov, tí bratislavskí smetné nádoby vyvážali už od skorého rána. Potvrdila to aj kontrola v každej bratislavskej mestskej časti. V Rači sa síce preplnený kontajner nachádzal, no bolo to mimo samotných bytoviek. Ostatné zberné nádoby boli prázdne.

Kto potreboval odpady z domácich smetných košov vyhodiť v Petržalke, pokojne tak mohol urobiť pred Štedrým dňom, 25. aj 26. decembra. "Po skúsenostiach z minulosti sme počas sviatkov mali v teréne 50 mechanizmov a viac ako 100 pracovníkov," povedal riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy