Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Inšpirujúci príbeh Barborky. Ani rakovina ju nezlomila
Zdielať na

Inšpirujúci príbeh Barborky. Ani rakovina ju nezlomila

BRATISLAVA / Príbeh milujúcej mamy Barbory, ktorá už päť rokov bojuje s rakovinou lymfatických uzlín, možno už poznáte. Pred istým časom súrne potrebovala peniaze na alternatívnu liečbu, keďže tá klasická jej nezabrala. Ďalšími, kto sa jej rozhodol finančne pomôcť, je aj herec Roman Luknár, alias panelákový Dudko. Práve on totiž vyhral špeciálne vydanie relácie Páli vám to.

Dobrí ľudia ešte žijú

Barborke pomohla Dada Duditšová, Maťko Landl aj Roman Luknár, ktorí v Páli vám to! spolu bojovali. "Rozhodli sme sa, že naša výhra necelých 1 604 eur poputuje práve Barborke," vysvetlila Dada Duditšová. 

Po odvysielaní prvej reportáže sa podarilo zorganizovať aukciu Barborkiných diel. Jednou z prvých dražiteliek bolo dievčatko, ktoré si vyhliadlo netradičný obrázok anjela.

Barborku asi najviac prekvapilo, že sa našiel anonymný darca, ktorá jej naším prostredníctvom daroval 3 500 eur potrebných na alternatívnu liečbu. Každá pomoc Barborku veľmi teší a zároveň prekvapuje. "Toľko je dobrých ľudí, ktorí mi pomáhajú," dodáva Barborka. 

Od nášho stretnutia v septembri, kedy Barborka netušila, čo bude na druhý deň a ako sa jej choroba zhorší, je jej dnes o niečo ľahšie na duši. "Môj stav sa nezhoršil a to už je veľký úspech," hovorí.

Chce pomáhať aj iným

Ešte pred pár mesiacmi to ale bolo úplne inak. Momentálne je bez agresívnej liečby už viac ako pol roka. "Je to pre mňa taký malý zázrak. Cítim sa už lepšie, ale nechcem to zakríknuť," vraví.

Práve pre to, že už sa cíti lepšie a sama dostala od mnohých ľudí veľkú podporu, chce pomáhať aj ona. Rada by sa zamerala na psychickú podporu pacientov. "Človek by neveril, akú veľkú úlohu zohráva psychika," hovorí.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy